Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2023 21:07

Eurovision: Αυτή η χώρα κέρδισε την παιδική έκδοση (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο 21ος διαγωνισμός της Eurovision Junior. Η συμμετοχή που κέρδισε και η αναλυτική κατάταξη των χωρών.

Ο 21ος Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision ανήκει πλέον στην ιστορία, μιας και πριν λίγο ολοκληρώθηκε με μεγάλη νικήτρια να αναδεικνύεται η Γαλλία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 17:00 ώρα Ελλάδος (16:00 CET). Ο Τελικός ξεκίνησε με τον περσινό νικητή Lissandro να μας συστήνει τον διαγωνισμό εξηγώντας πως όλοι μας έχουμε υπερδυνάμεις σαν “ήρωες”, παραπέμποντάς μας στο slogan της φετινής διοργάνωσης “Heroes“.

Στη συνέχεια οι 16 “ήρωες” της βραδιάς, τραγούδησαν μαζί το επίσημο soundtrack του φετινού διαγωνισμού “Heroes“, και έπειτα παρέλασαν με αλφαβητική σειρά.
Οι παρουσιαστές Oliver Minne & Laury Thillemann ανέβηκαν στην σκηνή και μας καλωσόρισαν στη Νίκαια και στη Junior Eurovision 2023.

Αφού μας παρουσίασαν τη σειρά με την οποία οι χώρες εμφανίστηκαν, στη συνέχεια εξήγησαν το τρόπο της ψηφοφορίας. Όπως γράφει ο ogaegreece, τον διαγωνισμό άνοιξε η Ισπανία και έκλεισε η Ολλανδία.

Η ακριβής σειρά εμφάνισης ήταν:

01 Ισπανία Sandra Valero Loviu
02 Μάλτα Yulan Stronger
03 Ουκρανία Anastasia Dymyd Kvitka
04 Ιρλανδία Jessica McKean Aisling
05 Ηνωμένο Βασίλειο STAND UNIQ3 Back To Life
06 Βόρεια Μακεδονία Tamara Grujeska Kaži mi, kaži mi koj
07 Εσθονία Arhanna Hoiame Kokku
08 Αρμενία Yan Girls Do It My Way
09 Πολωνία Maja Krzyżewska I Just Need A Friend
10 Γεωργία Anastasia & Ranina Over The Sky
11 Πορτογαλία Júlia Machado Where I Belong
12 Γαλλία Zoé Clauzure Cœu
13 Αλβανία Viola Gjyzeli Bota Ime
14 Ιταλία Melissa & Ranya Un Mondo Giusto
15 Γερμανία FIA Ohne Worte
16 Ολλανδία Sep & Jasmin Holding On To You


H Γαλλία κέρδισε τόσο τη ψήφο των επιτροπών (για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά) όσο και τη ψήφο του κοινού, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει συνολικά 228 βαθμούς. Στη δεύτερη θέση η Ισπανία με 201 βαθμούς ενώ στη τρίτη η Αρμενία.

 

Πηγή: news247.gr