Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2024 15:17

Η «Περικλεούς 24» ανοίγει τις πόρτες της

 

Έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες της είναι η ανακαινισμένη, πλέον, νεοκλασική έπαυλη της οδού Περικλέους 24, στην περιοχή της Τερψιθέας, στον Πειραιά, φιλοξενώντας διάφορες δραστηριότητες εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού περιεχομένου από ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς, καθώς και ιδιώτες.

Το ξεχωριστό αρχιτεκτόνημα βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Πειραιά, μόλις λίγα βήματα μακριά από το Αρχαιολογικό Μουσείο, εκεί όπου η κλασική πολιτιστική κληρονομιά αναβιώνει και συμπορεύεται με τη σύγχρονη κουλτούρα της πόλης.

Πρόκειται για ένα οίκημα που κτίστηκε το 1899, από τον διάσημο αρχιτέκτονα της εποχής Ερνέστο Τσίλλερ, ο οποίος άλλωστε, όπως είναι γνωστό, δημιούργησε μία σειρά νεοκλασικών επαύλεων στον Πειραιά. Μάλιστα, σε μία από αυτές έμεινε ο βασιλιάς Γεώργιος Α' με τη βασίλισσα Όλγα, ενώ στην περιοχή έζησε και ο ίδιος ο αρχιτέκτονας. Ταυτόχρονα, η συνοικία αποτελούσε το επίνειο του Πειραιά, λόγω της εγγύτητάς της στη θάλασσα και έτσι επονομάστηκε «γειτονιά των καπεταναίων».

Η ανακαινισμένη νεοκλασική οικία είναι φιλοτεχνημένη με εντυπωσιακούς διακόσμους οροφής, κλασικά αρχιτεκτονικά στοιχεία και αρχοντική πινελιά, ενώ μετρά σε έκταση τα 605,89 τ.μ. και διαρθρώνεται σε τρεις ορόφους: Το ισόγειο, με εμβαδόν 150,30 τ.μ., ο α' και β' όροφος με 157,17 τ.μ. και ο γ' όροφος με 133,22 τ.μ., ο οποίος διαθέτει επιπλέον έναν υπαίθριο χώρο.

Το ενδιαφερόμενο κοινό μπορεί να επικοινωνεί τηλεφωνικά στα 210 4513086, 6947 612210, καθώς και μέσω email στη διεύθυνση 24perikleous@gmail.com.

Σημειώνεται ότι πολύ κοντά στον χώρο υπάρχει διαθέσιμο πάρκινγκ (Σκουζέ 26).


ΑΠΕ-ΜΠΕ