Τρίτη, 07 Μαϊος 2024 22:58

«Το Μήλο - Όϊ Λουλέ» - Ακούστε το νέο τραγούδι του Πέτρου Γαϊτάνου (βίντεο)

Ένα καινούργιο τραγούδι κυκλοφόρησε ο Πέτρος Γαϊτάνος με τον τίτλο «Το μήλο ( Όϊ λουλέ )». Πρόκειται για μια διασκευή πάνω σε ένα παραδοσιακό Αλβανικό τραγούδι, την οποία έκανε ο μουσικός Dasho Kurti. Ο Πέτρος Γαϊτάνος κάλεσε τον Dasho Kurti, όπως και σημαντικούς σολίστες της παραδοσιακής και έντεχνης ελληνικής μουσικής και ηχογράφησαν το τραγούδι δίνοντάς του χρώματα παραδοσιακά, αλλά και έντεχνα.

Το τέμπο αποτελεί μείξη δύο ρυθμικών σχημάτων τα οποία εναλλάσσονται. Ένα ανάλαφρο Αρβανιτοβλάχικο κι ένα στιβαρό Πωγωνήσιο. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ρυθμικό σχήμα δίνει ζωντάνια και φρεσκάδα, ενώ παράλληλα μας παραπέμπει στα "βαθιά νερά", αυτά του Ηπειρώτικου μουσικού τοπίου. Ο Πέτρος τραγουδάει το τραγούδι στα ελληνικά και στα αλβανικά, ενώ μαζί του συμμετέχει πολυφωνικό Ηπειρώτικο σχήμα με τη συμμετοχή ελλήνων και αλβανών τραγουδιστών. Ο αξιόλογος ερμηνευτής κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι, το οποίο ήδη τραγουδάει στις συναυλίες του και αναμένεται να ντύσει μεταξύ άλλων και τις συναυλίες που θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι.

 

 

 

Ο ίδιος λέει: «Αυτό το τραγούδι όταν το άκουσα ενθουσιάστηκα! Ήθελα οπωσδήποτε να το ηχογραφήσω με τη φωνή και τη μουσική μου προσέγγιση, έτσι κάλεσα σπουδαίους ταλαντούχους μουσικούς, πήγα στο Dasho Kurti που το διασκεύασε και του πρότεινα να συνεργαστούμε, αυτός με χαρά ανταποκρίθηκε θετικά και έτσι αυθόρμητα κάναμε τις πρόβες μας και με χαρά μπήκαμε στο στούντιο να το ηχογραφήσουμε. Με αυτό το τραγούδι εκτός του ότι εκφράζω τα μεράκια μου, θέλησα να αναδείξω δύο ακόμη αξίες: να επισημάνω μέσα από τα ταλέντα μου την αξιόλογη μουσική και το λόγο, έτσι απλά, αλλά τόσο υπέροχα, σε μια εποχή που η ακρόαση πορεύεται ανάξια στο ανάξιο, αλλά και για να δυναμώσω την ελληνοαλβανική φιλία. Χιλιάδες Αλβανοί συνάνθρωποί μας κατοικούν στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες και έχουν αναδείξει την προκοπή και το χαρακτήρα τους τόσο όμορφα. Να λοιπόν που μας ενώνουν πολλά και η μουσική έρχεται να μας ενώσει σε αυτό το απέριττο, γεμάτο ομορφιές τραγούδι! Είμαι σίγουρος πως αυτή μου η ερμηνεία και κίνηση θα καρποφορήσει μόνον καλά πράγματα, να λοιπόν πως είναι το καλό τραγούδι, γεμάτο από πυκνότητα και αξιοσύνη στη μουσική και το λόγο του, συνεπή στοιχεία που τα αναδεικνύουν ταλαντούχοι και συνεπείς καλλιτέχνες! Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες για το θαυμάσιο αποτέλεσμα, ιδιαιτέρως τον Dasho Kurti που με πολύ φιλότιμο, δοτικότητα, ταλέντο και καλοκαρδία συνέπραξε μαζί μου για το κάλλιστο αποτέλεσμα, γεια σου Dasho μου, faleminderit shumë.»

 

Παίζουν οι σολίστες μουσικοί:
Γιώργος Κωτσίνης: Κλαρίνο
Μανώλης Κόττορος: Βιολί
Νίκος Γύρας: Κοντραμπάσο
Μανούσος Κλαπάκης: Κρουστά
Νίκος Αγγελόπουλος: Λαούτο
Dasho Kurti: Ακορντεόν
Το πολυφωνικό σχήμα αποτελείται από τους: Fatos Selman, Μανώλης Κόττορος, Dasho Kurti, Γιώργος Κωτσίνης, Νίκος Γύρας.

Η ηχογράφηση έγινε στο studio Odeon τον Απρίλιο του 2024.
Ηχοληψία – Μίξη: Ηλίας Λάκκας
Mastering: Ανέστης Ψαραδάκος - Athensmastering
Graphic Design: Ανδρέας Λεούδης
Επικοινωνία ΜΜΕ: Έλενα Καρρά
Social Media: Αλέξανδρος Μαρκάκης - dusty entertainment group

Διασκευή - Ενορχήστρωση: Dasho Kurti
Επιμέλεια έκδοσης - Διεύθυνση παραγωγής - Παραγωγή: Πέτρος Γαϊτάνος