Πέμπτη, 03 Αυγούστου 2023 12:13

PS5: Ξεπέρασε τα 40 εκατ. πωλήσεις

Tο νέο ορόσημο πωλήσεων του PlayStation 5 ανακοίνωσε επίσημα η Sony, με χρονοδιάγραμμα από το Νοέμβριο του 2020, όταν και ξεκίνησε η διάθεση του, μέχρι σήμερα.

Η τελευταίας γενιάς παιχνιδοκονσόλα της εταιρείας έχει πουλήσει πλέον περισσότερα από 40 εκατομμύρια τεμάχια παγκοσμίως, αριθμός που αυξήθηκε κατά τουλάχιστον 8 εκατ. μέσα στο τελευταίο 5μηνο. Η αύξηση που σημειώθηκε στις πωλήσεις είναι αρκετά εντυπωσιακή, αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως μέσα στο 2023 δεν είχαμε τρομερά σημαντικές first-party κυκλοφορίες για το PS5. Ίσως η πρόσφατη κυκλοφορία του Final Fantasy XVI από την Square Enix να βοήθησε στις πωλήσεις της κονσόλας, αλλά και πάλι πρόκειται για έναν third-party τίτλο. Πιθανότατα το Marvel’s Spider-Man 2 το φθινόπωρο θα προκαλέσει ένα νέο κύμα μαζικών πωλήσεων σε μια περίοδο που ούτως ή άλλως προσφέρεται για τέτοιου είδους αγορές.

Από την άλλη, όπως αναφέρει το techgear, δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός πως έχουν λυθεί τα προβλήματα στην παραγωγή και πλέον ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην αγορά του σχεδόν σε όλο τον κόσμο.