Παρασκευή, 07 Σεπτεμβρίου 2018 11:43

Βραζιλία: Μαχαίρωσαν ακροδεξιό υποψήφιο σε προεκλογική συγκέντρωση

Ο αμφιλεγόμενος, αλλά φαβορί στις προεδρικές εκλογές, πολιτικός δέχθηκε επίθεση κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

Ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.
Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου, νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας της περιόδου 1964 - 1985 μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, έχοντας υποστεί τραύμα στην κοιλιά, χειρουργήθηκε και αναμένεται να ανανήψει. Σημειώνεται ότι η αρχική αισιόδοξη εικόνα που δόθηκε για την υγεία του, αντικαταστάθηκε από μία πιο ανησυχητική διάγνωση λίγες ώρες αργότερα.
Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός, που κατά καιρούς προκαλεί θύελλα αντιδράσεων με ρατσιστικές, ξενοφοβικές και ομοφοβικές απόψεις, φιγουράρει ωστόσο στις πρώτες θέσεις των δημοσκοπήσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών, με ορισμένες από αυτές μάλιστα να τον προβάλλουν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί.
Κινητά τηλέφωνα και κάμερες κατέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης, σε συγκέντρωση οπαδών του στην πόλη Ζουίζ ντε Φόρα.
Ο τραυματισμός του ανακατεύει εκ νέου την τράπουλα των εκλογών. Ο μεν Μπολσονάρου βρίσκεται στο νοσοκομείο, ενώ ο βασικός του αντίπαλος - και πρώτος στις θετικές γνώμες των ψηφοφόρων - ο πρώην πρόεδρος Λούλα ντα Σίλβα, παραμένει στη φυλακή για σκάνδαλο διαφθοράς.
Για την επίθεση συνελήφθη ένας 40χρονος άνδρας που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Πηγή: news247.gr