Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019 20:36

Κένυα: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την επίθεση στο Ναϊρόμπι

Γράφτηκε από την
Κένυα: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από την επίθεση στο Ναϊρόμπι

 

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, στην επίθεση που εξαπέλυσαν Σομαλοί εξτρεμιστές ισλαμιστές σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι, την πρωτεύουσα της Κένυας.

Ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου είπε ότι είδε πέντε πτώματα στη βεράντα ενός εστιατορίου, σε αυτό το κτιριακό συγκρότημα που φιλοξενεί επίσης και πολλά γραφεία εταιρειών.

Σύμφωνα με τον ίδιο μάρτυρα, σε μικρή απόσταση βρισκόταν και το πτώμα ενός βομβιστή αυτοκτονίας που πιθανότατα πυροδότησε μια ζώνη με εκρηκτικά που έφερε επάνω του.

Ένας άλλος μάρτυρας, που μίλησε στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Citizen TV, είπε ότι είδε και αυτός πέντε θύματα. Δεν είναι σαφές όμως αν επρόκειτο για τα ίδια πέντε θύματα για τα οποία έκανε λόγο ο φωτορεπόρτερ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν το απόγευμα να απομακρύνουν πολλούς ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στα γραφεία τους,

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κένυας είπε ότι η επίθεση ξεκίνησε στην τράπεζα I&M, με μια έκρηξη μεταξύ τριών αυτοκινήτων που βρίσκονταν στον χώρο του πάρκινγκ. Στη συνέχεια, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μέσα στο ξενοδοχείο Dusit D2. Μέχρι στιγμής, οι έξι από τους επτά ορόφους του κτιρίου έχουν ερευνηθεί και εκκενωθεί από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με έναν ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters, την ώρα που ο αρχηγός της αστυνομίας έκανε αυτή τη δήλωση, στο ξενοδοχείο συνεχιζόταν η σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER