Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 18:45

Χίλια «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν ειρηνικά στη Γενεύη για να ευαισθητοποιήσουν τον ΟΗΕ

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Χίλια «κίτρινα γιλέκα» διαδήλωσαν ειρηνικά στη Γενεύη για να ευαισθητοποιήσουν τον ΟΗΕ

Περίπου χίλια «κίτρινα γιλέκα» από τη Γαλλία διαδήλωσαν ειρηνικά σήμερα το πρωί στη Γενεύη, απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ, για να διαμαρτυρηθούν για τη βία που όπως λένε υφίστανται εκ μέρους των δυνάμεων της τάξης στη Γαλλία.

Συγκεντρωμένοι στην πλατεία των Εθνών, απέναντι από το Μέγαρο των Εθνών, την ευρωπαϊκή έδρα του ΟΗΕ, οι διαδηλωτές πλαισιώθηκαν από πορτοκαλί γιλέκα που ήταν επιφορτισμένα με την ασφάλεια, υπό το άγρυπνο πλην διακριτικό βλέμμα της αστυνομίας της Γενεύης που παρέμεινε σε απόσταση.

Ομάδες συζήτησης οργανώθηκαν στο σημείο από τους διαδηλωτές, που είχαν ξεδιπλώσει σημαίες της Γαλλίας και γαλλικών περιφερειών καθώς και πανό που κατήγγελλαν τη «δικτατορία» στη Γαλλία ή τη χρήση αμυντικών σφαιρών LBD40, που κατασκευάζονται στην Ελβετία.

Η πλειονότητα των διαδηλωτών είχαν φθάσει από συνοριακά διαμερίσματα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ενός 30χρονου από τη Σαβοΐα που κατοικεί στην Αλμπερβίλ (στις γαλλικές Άλπεις), του Νικολά Μολιέ.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα La Tribune της Γενεύης, ο 30χρονος εκπαιδευτικός, που εργάζεται σε ένα λύκειο του Σαμπερί (επίσης στις γαλλικές Άλπεις), είχε πει ότι ανέμενε χιλιάδες «κίτρινα γιλέκα» σε αυτό το συμβολικό σημείο, με σκοπό να προκαλέσουν την προσοχή του ΟΗΕ.

Στους διαδηλωτές δεν επιτράπηκε να εισέλθουν στον περίβολο του Μεγάρου των Εθνών, όμως σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ATS, μια μικρή αντιπροσωπεία υπό τον Γάλλο δικηγόρο Φαρίντ Φαρισί έγινε δεκτή στην Ύπατη Αρμοστεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις όχθες της λίμνης Λεμάν.

Η διαδήλωση διαλύθηκε ήρεμα το μεσημέρι, την ορισμένη από τον δήμο ώρα, και τα «κίτρινα γιλέκα» τύλιξαν τις σημαίες τους για να επιβιβαστούν στα λεωφορεία που είχαν σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER