Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 21:19

Ιταλία: Απελευθερώθηκε ένας Ιταλός που κρατούνταν όμηρος στη Συρία

Γράφτηκε από την
Ιταλία: Απελευθερώθηκε ένας Ιταλός που κρατούνταν όμηρος στη Συρία

 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε σήμερα την απελευθέρωση του Ιταλού Αλεσάντρο Σαντρίνι που κρατείτο όμηρος μετά την απαγωγή του το 2016 στα σύνορα μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας.

"Ο συμπατριώτης μας Αλεσάντρο Σαντρίνι απελευθερώθηκε έπειτα από μια συντονισμένη δράση σε ξένο έδαφος" δήλωσε ο Κόντε σε σύντομη ανακοίνωση. Ο πατέρας του ομήρου διευκρίνισε στα μέσα ενημέρωσης ότι το έδαφος αυτό ήταν η Συρία.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου διευκρινίζει ότι ο Ιταλός κρατείτο όμηρος στη Συρία επί σχεδόν τρία χρόνια και ότι οι ιταλικές υπηρεσίες πληροφοριών, η αστυνομία και το υπουργείο Εξωτερικών εργάστηκαν από κοινού για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του Αλεσάντρο Σαντρίνι, ενός 32χρονου από την πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας.

Ο Σαντρίνι είχε ταξιδέψει αεροπορικώς τον Οκτώβριο του 2016 στην Τουρκία για διακοπές αλλά πολύ σύντομα εξαφανίστηκε. Ένα χρόνο μετά τηλεφώνησε στην οικογένειά του και είπε ότι απήχθη σε δρόμο των Αδάνων στη νότια Τουρκία. Οι δράστες της απαγωγής του έδωσαν στη δημοσιότητα δύο βίντεο, το ένα εκ των οποίων ανάρτησαν στο Διαδίκτυο τον περασμένο Ιούλιο, στα οποία εμφανιζόταν να φορά πορτοκαλί φόρμα και δύο άνδρες να στέκονται πίσω του και να κρατούν όπλα.

"Λένε ότι έχουν απηυδήσει μαζί μου και ότι θα με σκοτώσουν αν όλα δεν λυθούν γρήγορα", είπε ο Σαντρίνι ζητώντας από την Ιταλία να κάνει μια συμφωνία με τους απαγωγείς του.

Ο Σαντρίνι είναι ο δεύτερος Ιταλός που κρατείτο όμηρος στη Συρία και αφέθηκε ελεύθερος τους τελευταίους δύο μήνες. Ο πρώτος είναι ο επιχειρηματίας Σέρτζιο Ζανότι, ο οποίος είναι επίσης από την Μπρέσια και είχε απαχθεί τον Απρίλιο του 2016.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER