Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 22:20

Μπάιντεν: Το Ισραήλ έχει δικαίωμα να απαντήσει στις επιθέσεις της Χαμάς (βίντεο)

Διάγγελμα απηύθυνε, το βράδυ της Τρίτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ Ισραήλ – Χαμάς.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι συζήτησε για την υποστήριξη στο Ισραήλ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά τη συνάντηση με τις ομάδες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ “για να κατευθύνει τα επόμενα βήματα”.

“Επικοινωνήσαμε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για να συζητήσουμε τον συντονισμό για την υποστήριξη του Ισραήλ, την αποτροπή εχθρικών παραγόντων και την προστασία αθώων ανθρώπων”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος των ΗΠΑ προχώρησε σε νέο διάγγελμα του για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στο οποίο τόνισε ότι “ζούμε μια στιγμή όπου το ανόθευτο κακό εξαπολύεται στον κόσμο”.

Ακόμη, στο διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του για την Χαμάς και για τους Αμερικανούς πολίτες που σκοτώθηκαν, ενώ στην συνέχεια επανέλαβε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ.

“Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα ματωμένα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που δήλωσε ότι σκοπός της είναι να σκοτώσει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη καθαρού κακού. Πάνω από 1000 άμαχοι σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ. Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν. Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Ανατριχιαστικές αναφορές για βρέφη που σκοτώθηκαν.

Ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν. Νέοι σφαγιάστηκαν ενώ παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ειρήνη. Για να γιορτάσουν την ειρήνη. Νεαρές γυναίκες βιάστηκαν, δέχθηκαν επίθεση και επιδείχθηκαν σαν τρόπαια. Οι οικογένειες έκρυβαν τον φόβο τους για ώρες προσπαθώντας απεγνωσμένα να κρατήσουν τα παιδιά τους ήσυχα για να μην τραβήξουν την προσοχή”, είπε ο ίδιος.

Πηγή: news247.gr