Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2023 17:24

Γαλλία: Νεκρός εκπαιδευτικός από επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο (βίντεο)

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε σήμερα εκπαιδευτικός σε σχολείο της Γαλλίας. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, είναι νεκρός. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν τραυματισθεί σοβαρά και δύο άτομα από την επίθεση. Η αστυνομία αναφέρει ότι δεν έχουν τραυματισθεί μαθητές. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο νεκρός ήταν καθηγητής Γαλλικών, ενώ ο ένας από τους τραυματίες είναι καθηγητής Γυμναστικής Λυκείου και ο άλλος είναι ο φύλακας του σχολείου.

Έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας στο γυμνάσιο της επαρχιακής πόλης Αράς της βόρειας Γαλλίας, ο νεαρής ηλικίας δράστης συνελήφθη ανακοίνωσε στο Χ (πρώην Twitter) ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Βίντεο που δημοσίευθηκε στο Twitter δείχνει τον φερόμενο δράστη να παλεύει με άλλα άτομα.

Το Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο δράστης φώναξε «Αλάχου Άκμπαρ» (Ο Θεός Είναι Ύψιστος στα αραβικά).

Επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας το AFP μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν περίπου 20 ετών και πιθανόν πρώην μαθητής του σχολείου, ενώ έχει καταγωγή από την Τσετσενία.

Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM ανέφερε ότι έχει συλληφθεί και ο 17χρονος αδερφός του δράστη.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η εισαγγελία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν μεταβαίνει στο Αράς, ενώ η Εθνοσυνέλευση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις εργασίες της για σήμερα ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τα θύματα. Η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στο Παρίσι.

Η επίθεση πραγματοποιείται σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμυέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού 10 ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος δολοφόνος, ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Πηγή: www.efsyn.gr