Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2023 09:46

Σικάγο: 71χρονος δολοφόνησε 6χρονο Παλαιστίνιο με 26 μαχαιριές (βίντεο)

Ένας 71χρονος άνδρας μαχαίρωσε 26 φορές ένα 6χρονο αγόρι παλαιστινιακής καταγωγής στο Ιλινόις. Τραυμάτισε σοβαρά τη μητέρα του. Οι αρχές κάνουν λόγο για έγκλημα μίσους.

Στο ξέσπασμα της πανδημίας η αστυνομία των πόλεων των ΗΠΑ και οι ομοσπονδιακές αρχές ήταν σε επιφυλακή, για περιστατικά βίας, εις βάρος ανυποψίαστων πολιτών ασιατικής καταγωγής.

Με την εκκίνηση του πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς, οι αρχές στην άλλη ακτή του Ατλαντικού είναι σε επιφυλακή για βία που οδηγείται από αντισημιτικά ή ισλαμοφοβικά αισθήματα.

Αξιωματούχοι του FBI και εβραϊκές και μουσουλμανικές ομάδες έχουν αναφέρει αύξηση της ρητορικής μίσους και απειλών.

Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να σώσουν ένα 6χρονο αγόρι, από τη μήνη 71χρονου άνδρα που το σκότωσε με πολλαπλές μαχαιριές, ενώ τραυμάτισε σοβαρά την 32χρονη μητέρα του.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι ο Joseph M. Czuba διάλεξε τα θύματα λόγω της ισλαμικής τους πίστης και ως απάντηση σε όσα γίνονται στο Ισραήλ.

Οι αρχές βρήκαν τη γυναίκα και το αγόρι αργά το πρωί του Σαββάτου σε σπίτι στα 65 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σικάγο.

Ο θάνατος του 6χρονου διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο. Η νεκροψία έδειξε πως είχε μαχαιρωθεί δεκάδες φορές (26).

«Οι ντετέκτιβ μπόρεσαν να προσδιορίσουν ότι και τα δύο θύματα σε αυτή τη βάναυση επίθεση έγιναν στόχος του ύποπτου επειδή ήταν μουσουλμάνοι και η συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή που εμπλέκεται η Χαμάς και οι Ισραηλινοί», ανέφερε η δήλωση του σερίφη.

Σύμφωνα με το Associated Press η γυναίκα είχε τηλεφωνήσει στην άμεση δράση και ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που διέμενε της επιτέθηκε με μαχαίρι. Είπε και ότι είχε τρέξει προς το μπάνιο, όπως έδινε κυριολεκτικά μάχη για τη ζωή της.

Ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε το Σάββατο έξω από το σπίτι της επίθεσης, με μια πληγή στο μέτωπο. Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες φόνου πρώτου βαθμού, απόπειρας δολοφονίας πρώτου βαθμού, δυο κατηγορίες για έγκλημα μίσους και βιαιοπραγία με θανατηφόρο όπλο.

Ανώτερος αξιωματούχος του FBI που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας είπε ότι η πλειονότητα των απειλών στις οποίες απάντησε ο οργανισμός δεν κρίθηκαν αξιόπιστες «αλλά τις παίρνουμε όλες σοβαρά»,.

Πρόσθεσε ότι οι πράκτορες έχουν ενθαρρυνθεί να είναι «επιθετικοί» και προορατικοί στην επικοινωνία την τελευταία εβδομάδα με ηγέτες οργανισμών που βασίζονται στη θρησκεία.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΩΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ»

Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα των δύο θυμάτων. Παρ’ όλα αυτά, ο θείος του 6χρονου, Γιούσεφ Χάνον, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Συμβούλιο του Σικάγου για τις Αμερικανο-Ισλαμικές Σχέσεις.

Είπε μεταξύ άλλων πως «δεν είμαστε ζώα, είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε οι άνθρωποι να μας βλέπουν ως ανθρώπους, να μας αισθάνονται ως ανθρώπους, να αντιμετωπίζουν εμάς ως ανθρώπους, γιατί αυτό είμαστε».

Η μουσουλμανική οργάνωση για τις πολιτικές ελευθερίες χαρακτήρισε το έγκλημα «τον χειρότερο εφιάλτη μας» και μέρος μιας ανησυχητικής αύξησης κλήσεων μίσους και email από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Η ομάδα ανέφερε μηνύματα κειμένου που αντάλλαξαν μέλη της οικογένειας που έδειχναν ότι ο δράστης είχε κάνει απαξιωτικά σχόλια για τους μουσουλμάνους.

Ως απάντηση στις αυξημένες απειλές, η αστυνομία της Πολιτείας του Ιλινόις επικοινωνεί με τις ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου και απευθύνεται σε μουσουλμανικές κοινότητες και θρησκευτικούς ηγέτες για να προσφέρουν υποστήριξη.

Στο έγκλημα αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντε, λέγοντας «αυτή η φρικτή πράξη μίσους δεν έχει θέση στην Αμερική και αντιτίθεται στις θεμελιώδεις αξίες μας: την ελευθερία από το φόβο για το πώς προσευχόμαστε, σε τι πιστεύουμε και ποιοι είμαστε».
Πηγή: news247.gr