Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023 19:20

Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας (βίντεο)

Πυρά στο βόρεια Λωρίδα της Γάζας φέρονται να αντάλλαξαν Ισραήλ και Χαμάς σύμφωνα με δηλώσεις τους, παρά την ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός. 

Για παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας αλληλοκατηγορούνται Χαμάς και Ισραήλ, σύμφωνα με δηλώσεις που πραγματοποίησαν την Τρίτη.

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, η κατάπαυση του πυρός παραβιάστηκε “σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας”.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν οι IDF:

“Την τελευταία ώρα, τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν δίπλα σε στρατεύματα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζοντας την εκεχειρία.

Σε μία από τις τοποθεσίες, οι τρομοκράτες άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον των στρατευμάτων μας, τα οποία απάντησαν με πυρά.

Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των περιστατικών.

Τα στρατεύματα των IDF βρίσκονταν σε θέσεις σύμφωνα με το πλαίσιο της επιχειρησιακής παύσης.”

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς εξέδωσε επίσης ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι οι μαχητές της “αντιμετώπισαν” μια ισραηλινή παραβίαση νωρίτερα σήμερα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις, όπως αναφέρει το Al Jazeera.

Οι Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ δήλωσαν ότι είναι πιστοί στην ανθρωπιστική εκεχειρία που μεσολάβησαν το Κατάρ και η Αίγυπτος “όσο ο εχθρός έχει δεσμευτεί σε αυτήν και καλούμε τους μεσολαβητές να πιέσουν την κατοχή να τηρήσει όλους τους όρους της εκεχειρίας στο έδαφος και στον αέρα“.

Πηγή: news247.gr