Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 13:49

Κορονοϊός: Δύο νεκροί σε ΑΧΕΠΑ και Σωτηρία - Στα 402 τα θύματα του ιού

Αυξάνεται η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στην χώρα μας. Στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης υπέκυψε μια 49χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από τις 29 Σεπτεμβρίου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποκείμενα νοσήματα.

Στο νοσοκομείο Σωτηρία κατέληξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο 90χρονη, που επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα. Στους 402, έφτασε ο συνολικός αριθμός των θυμάτων στη χώρα μας από τον Covid-19.

Βρέθηκε ο «ασθενής μηδέν» στο γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα

Την αρχική διαπίστωση ότι η διασπορά του κορονοϊού σε δεκάδες ηλικιωμένους στο γηροκομείο στον Aγιο Παντελεήμονα οφείλεται σε εργαζόμενο της μονάδας επιβεβαίωσε ο επιτόπιος έλεγχος των επιθεωρητών - ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Επίσης καταγράφηκε και η παράτυπη επαφή περιθαλπόμενου του γηροκομείου με εργαζόμενους σε λαϊκή αγορά έξω από τοn χώρο της μονάδας.

Κατά τον επιτόπιο έλεγχο οι υπεύθυνοι για τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του φορέα βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό, κατόπιν οδηγιών των αρμόδιων υπηρεσιών, και δεν κατέστη δυνατή η εξέτασή τους και η χορήγηση των αιτούμενων εγγράφων και τεκμηρίων.

Η ανεξάρτητη αρχή σημειώνει ότι ο έλεγχος συνεχίζεται περιλαμβάνοντας το σύνολο των απαιτήσεων του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση, οργάνωση και λειτουργία της εν λόγω μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων , κατόπιν συνεννόησης με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, διενήργησε την Πέμπτη, 01.10.2020, έλεγχο στη Μονάδα Φροντίδας Υγείας «Αττική» στον Αγ.Παντελεήμονα με σκοπό τη διακρίβωση των συνθηκών που επέτρεψαν την είσοδο του κορονοϊού στη μονάδα, με αποτέλεσμα τη διασπορά του σε φιλοξενούμενους και προσωπικό.

Πηγή: ethnos.gr