Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 17:38

"Καμπάνες" για τη ληστεία ζαχαροπλαστείου στη Θουρία

Γράφτηκε από την 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
"Καμπάνες" για τη ληστεία ζαχαροπλαστείου στη Θουρία

Ποινή κάθειρξης 8 χρόνων και 9 μηνών επέβαλε σε 33χρονο υπότροπο από την Αιθαία το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ σε κάθειρξη 5,5 χρόνων καταδίκασε τον 29χρονο συνεργό του. Οι δυο τους είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους για να ληστέψουν πέρυσι στις 14 Σεπτεμβρίου ένα ζαχαροπλαστείο στη Θουρία, ενώ λίγο μετά αποπειράθηκαν να κλέψουν και το αγροτικό αυτοκίνητο ενός τσιγγάνου από την ίδια περιοχή.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος καταδικάστηκε ως υπότροπος είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από δύο μήνες από τη ληστεία και ήταν στη φυλακή για τη δολοφονία του παππού του, τον οποίο είχε ληστέψει το 2000 σε ηλικία μόλις 17 χρόνων. Μάλιστα ο ίδιος κατηγορείτο και για μια ακόμη ληστεία σε ζαχαροπλαστείο της περιοχής, πέρυσι στις 29 Αυγούστου, αλλά αθωώθηκε λόγω ελάχιστων αμφιβολιών, ενώ βρέθηκε ένοχος και για οπλοφορία. 

Σύμφωνα με την κατάθεση της ιδιοκτήτριας του ζαχαροπλαστείου, οι δύο κατηγορούμενοι φορούσαν μάσκες και πρώτα μπήκε στο κατάστημα ο πιο ψηλός (σ.σ. ο 29χρονος) και δευτερόλεπτα μετά ο άλλος, ο οποίος μάλιστα έπεσε πάνω της και την χτύπησε στο πρόσωπο με κάτι σκληρό και αιχμηρό. Οι δράστες άρπαξαν την ταμειακή μηχανή, που μέσα είχε κάπου 300 με 400 ευρώ, και έφυγαν τρέχοντας. Φεύγοντας επιχείρησαν να κλέψουν το αυτοκίνητο ενός τσιγγάνου αλλά η γυναίκα του τους έβαλε τις φωνές και το παράτησαν, για να διαφύγουν πεζή. 

Οι δύο κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν στις απολογίες τους ότι έκαναν τη ληστεία στο ζαχαροπλαστείο, όχι όμως ότι προσπάθησαν να αρπάξουν το αγροτικό αυτοκίνητο για να διαφύγουν. Μάλιστα, ο καταδικασθείς ως υπότροπος πήρε πάνω του την ευθύνη λέγοντας ότι ο ίδιος παρέσυρε τον άλλο κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν χρήστης ηρωίνης. 

Πάντως η ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί μακρόν στην Καρδιολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μετά την ταραχή που πήρε. 

Η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη μόνο για τον κατηγορούμενο ο οποίος καταδικάστηκε σε 5,5 χρόνια κάθειρξη, με τους όρους της εμφάνισής του κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.  

Ν.Κ. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση


NEWSLETTER