Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017 09:31

37,6 κιλά χασίς ξεβράστηκαν στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

 

Ποσότητα χασίς 37,642 κιλών ξέβρασε το κύμα στην ακτή του Αϊ-Λαγούδη Κυπαρισσίας. Τα συνολικά 9 δέματα, ποτισμένα με θαλασσινό νερό, εντόπισε από θαλάσσης περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Για τα ύποπτα πακέτα ενημερώθηκε η εισαγγελέας Κυπαρισσίας και έδωσε εντολή να πάει επί τόπου το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί λοιπόν πήγαν εκεί και περισυνέλεξαν τα δέματα, τα οποία φαινότανε να έχουν μείνει για μέρες μέσα στη θάλασσα. Εν τω μεταξύ, οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών χτένισαν την περιοχή από ξηράς και οι λιμενικοί από τη θάλασσα. Οι αρχές μάλιστα εκτιμούν ότι το χασίς έριξε στη θάλασσα κάποιος από πλοιάριο, που περνούσε από την περιοχή του Αϊ-Λαγούδη.

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ξεβράστηκαν πέντε νάιλον συσκευασίες με 14 κιλά και 101 γραμ. χασίς στο Μερολίθι Τριφυλίας, βόρεια από τα Φιλιατρά. Το είχε βγάλει η θάλασσα σε μια βραχώδη ακτή και σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές κάποιο σκάφος στα ανοιχτά για άγνωστους λόγους το... είχε ξεφορτωθεί. Μια εβδομάδα νωρίτερα, το Λιμεναρχείο Νεάπολης είχε "ψαρέψει" στον όρμο Βατίκων, βόρεια του Προφήτη Ηλία Λακωνίας, ένα δέμα με επιμέρους συσκευασίες χασίς 38,450 κιλών, το οποίο επέπλεε στη θάλασσα. 

Σημειώνεται ότι το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των κατόχων των ναρκωτικών ουσιών.