Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 08:41

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

Είναι λίγα λεπτά μετά τις 12 ξημερώματα Πέμπτης, που δύο άνδρες με κουκούλες και γάντια στα χέρια μπαίνουν σε πρατήριο υγρών καυσίμων της BP στην Νέα Είσοδο Καλαμάτας, για να πάρουν 700 ευρώ.

Ο ένας κρατάει μια καραμπίνα, ο άλλος μπαίνει πίσω από το ταμείο και αρχίζει να ψάχνει στα συρτάρια και την ταμειακή μηχανή για χρήματα. Εμβρόντητος ο 44χρονος υπάλληλος του πρατηρίου, δεν αντιστέκεται και τους αφήνει να πάρουν όσα χρήματα υπάρχουν στο συρτάρι της ταμειακής μηχανής και το τσαντάκι που φοράει στη μέση του. Ολα γίνονται μέσα σε ελάχιστο χρόνο, και το μόνο που οι ληστές είπαν ήταν "τα λεφτά, τα λεφτά". 

Το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης καταγράφει τα πάντα και ήδη βρίσκεται στα χέρια της Ασφάλειας Καλαμάτας, όπου καρέ - καρέ εξετάζει το βίντεο για να βρει στοιχεία. Οι δύο άνδρες φοράνε φούτερ με κουκούλες, ο ένας κρατάει την καραμπίνα, ο άλλος ψάχνει στο χώρο της ταμειακής μηχανής και τις τσέπες του υπάλληλου μήπως έχει και άλλα χρήματα. Και οι δύο φοράνε πλαστικά μπλε γάντια, έχουν τα κεφάλια σκυφτά και μόνο κάποια από τα χαρακτηριστικά του ενός φαίνονται για ελάχιστα δευτερόλεπτα στην κάμερα. Δεν καθυστερούν, οι κινήσεις τους είναι γρήγορες και ψύχραιμες, ενώ επιλέγουν το αυτοκίνητο με το συνεργό τους να τους περιμένει απέναντι (την ώρα που περνούν το δρόμο, το αυτοκίνητο κάνει όπισθεν), στο ρεύμα της Νέας Εισόδου προς Καλαμάτα, προφανώς για να μην καταγραφεί στο κύκλωμα παρακολούθησης το μέσο με το οποίο διέφυγαν. Οι ληστές φαίνεται ότι δεν επέλεξαν τυχαία το συγκεκριμένο πρατήριο, το οποίο είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο. Επιπλέον, επέλεξαν για να δράσουν μια ώρα που η κίνηση κόβει τόσο στο πρατήριο, όσο και στη Νέα Είσοδο - οπότε δεν αποκλείεται να είχαν από πριν παρακολουθήσει το στόχο τους και προετοιμάσει τη ληστεία, με τρόπο τέτοιο ώστε να έχουν περισσότερες πιθανότητες να μην συλληφθούν. 

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας συλλέγουν με προσοχή κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη των δραστών. Στα στοιχεία που περισυνελέγησαν από το χώρο φέρεται να είναι και ένα γεμάτο φυσίγγι, το οποίο εκτιμάται ότι έπεσε από τους ληστές. 

 

Ν.Κ. 


NEWSLETTER