Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017 09:19

Αστυνομικός σταθμός στο αεροδρόμιο Καλαμάτας - Αυτόνομο τμήμα η Δίωξη Ναρκωτικών

Γράφτηκε από την
Αστυνομικός σταθμός στο αεροδρόμιο Καλαμάτας - Αυτόνομο τμήμα η Δίωξη Ναρκωτικών

 

Στη δημιουργία αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" σχεδιάζει να προχωρήσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η νέα αστυνομική δύναμη του αεροδρομίου θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία με το δικό της προσωπικό. Η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη επιβεβαίωσε μάλιστα στην "Ε" ότι έγινε πρόσφατα και σύσκεψη στο υπουργείο στην Αθήνα και αναμένονται σύντομα σχετικές ανακοινώσεις, μετά και τη λειτουργία από το περασμένο Σάββατο των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό με τη νέα τους διάρθρωση. 

Αξίζει δε να τονίσουμε ότι οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με την ίδρυση του σταθμού θα ανοίξουν νέες οργανικές θέσεις για τη Μεσσηνία. Μέχρι τώρα, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο -οπότε και έχουμε το μεγάλο αριθμό πτήσεων εξωτερικού- 17 με 18 αστυνομικοί αποσπώνται από τις υπηρεσίες τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες αστυνόμευσης. Ο νέος σχεδιασμός, πάντως, μαθαίνουμε ότι προβλέπει κάποια άτομα από το προσωπικό του αστυνομικού σταθμού να ενισχύουν τις ανάγκες οι οποίες θα προκύπτουν σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες από Νοέμβριο έως Φεβρουάριο, που η κίνηση στο "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" δεν είναι ιδιαίτερα αυξημένη. 

ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Οσον αφορά δε τη λειτουργία του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών (ΤΔΝ), πολιτικές και αστυνομικές πηγές διαβεβαίωσαν την "Ε" πως θα συνεχίσει να εκτελεί ξεχωριστά καθήκοντα από τις άλλες υπηρεσίες που υπάγονται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας. Οι ίδιες πηγές περιγράφουν μια νέα εσωτερική διάρθρωση στην Ασφάλεια, τέτοια που εξασφαλίζει στον προϊστάμενο του ΤΔΝ αστυνόμο Β' Τάσο Δεληγιάννη και την ομάδα των αστυνομικών που υπηρετούν σε αυτό, τη λειτουργία του ως ξεχωριστό τμήμα, το οποίο υπάγεται από το περασμένο Σάββατο στην Υποδιεύθυνση και το διευθυντή της, αστυνομικό υποδιευθυντή Βασίλη Τσιγαρίδη.   

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

- Αστυνομικό Τμήμα Καλαμάτας, αστυνομικός υποδιευθυντής Θανάσης Χριστόπουλος. 

- Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, αστυνομικός υποδιευθυντής Παναγιώτης Νάκης. 

- Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, αστυνόμος Α' Νίκος Σινάπης. 

- Αστυνομικό Τμήμα Κορώνης, υπαστυνόμος Α' Γιάννης Ζουλάκης.

- Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας, αστυνόμος Α' Νίκος Αντωνόπουλος.

- Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, αστυνόμος Β' Κώστας Κουρούπης.

- Αστυνομικό Τμήμα Πύλου - Νέστορος, αστυνομικός υποδιευθυντής Δημήτρης Ροΐδης. 

- Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, αστυνόμος Α' Γιώργος Κρυοβρυσανάκης.

- Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, υπαστυνόμος Β' Νίκος Γεωργακόπουλος.

Ν.Κ.


NEWSLETTER