Τρίτη, 04 Ιουλίου 2017 08:16

Μεσσηνία: Ηλεκτρολόγος εξαπατούσε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας 

Γράφτηκε από την

 

Ενας Καλαματιανός ηλεκτρολόγος, γνωστός για σωρεία απατών και κλοπές, κατηγορείται για νέα κομπίνα.

Μαζί με τις τρεις κόρες του έδιναν ψεύτικα στοιχεία και έκαναν φθηνά συμβόλαια κινητής για ακριβές συσκευές. Στη συνέχεια ο ηλεκτρολόγος τις πωλούσε στην πραγματική τιμή αγοράς τους βγάζοντας κέρδος. Από τις 5 Δεκεμβρίου πέρυσι έως τις 23 Φεβρουαρίου σύναψε 12 συμβόλαια σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παίρνοντας συνολικά 13 συσκευές. 

Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος των τριών κοριτσιών, ηλικίας 20, 18 και 17 χρόνων, σχηματίστηκε χθες δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής. Πρόκειται για τον 42χρονο σήμερα πατέρα, ο οποίος προ τριετίας καταδικάστηκε από το Μονομελές Κακουργιοδικείο Καλαμάτας σε πολυετή κάθειρξη επειδή είχε κλέψει εκκλησίες στη... μισή Μεσσηνία και έπαιρνε μαζί τις δύο ανήλικες κόρες του, ηλικίας τότε 14 και 17 χρόνων. Ο ίδιος έχει επίσης καταδικαστεί από το Κακουργιοδικείο σε ποινή φυλάκισης το 2010 γιατί εξαπάτησε 6 άτομα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβήσει στην τράπεζα για να βγάλουν δάνειο. 

Οσον αφορά τις νεότερες κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται, ο ίδιος φέρεται ότι πλαστογραφούσε τα δικαιολογητικά, αλλάζοντας στις φωτοτυπίες ταυτότητας τις ημερομηνίες, το πατρώνυμο ή το μητρώνυμο, παραλλάσσοντας τα πραγματικά στοιχεία συγγενών του ή το ΑΦΜ. Ετσι κατάφερε από τις 5 Δεκεμβρίου πέρυσι έως τις 23 Φεβρουαρίου φέτος να κάνει 12 συμβόλαια σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας παίρνοντας συνολικά 13 συσκευές, πηγαίνοντας αυτοπροσώπως στα καταστήματα της Καλαμάτας και της Μεσσήνης, συνοδευόμενος πάντα από κάποια από τις κόρες του. Οταν έκανε το συμβόλαιο και μετά, φυσικά και δεν πλήρωνε ευρώ αφού στόχος του ήταν να πάρει την συσκευή και να την πουλήσει. Σε τέσσερις δε περιπτώσεις που οι υπάλληλοι κατάλαβαν ότι τα στοιχεία στα χαρτιά είναι πλαστογραφημένα (καθώς η οικογένεια είχε κάνει ξανά στα καταστήματα αυτά αγορές), έκαναν μεταβολή και έφευγαν.

16 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ, ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΠΕΙΡΩΝ ΑΠΑΤΗΣ

Συνολικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν 16 περιπτώσεις πλαστογραφίας, απάτης και αποπειρών απάτης, καθώς και 5 περιπτώσεις κλοπής, από 9 Μαρτίου έως 3 Απριλίου, σε εκκλησίες σε χωριά του Ταϋγέτου και σε κλειστή ξενοδοχειακή μονάδα στη Βελίκα, απ' όπου ο 42χρονος φέρεται να έκλεψε τις χάλκινες σωληνώσεις από τα κλιματιστικά. Οι εκκλησίες τις οποίες κατηγορείται ότι έκλεψε είναι: στην Αλαγονία, απ' όπου πήρε κέρματα από το παγκάρι, στη Νέδουσα (20 ευρώ), στην Αρτεμισία (40 ευρώ) και στη Βέργα (20 ευρώ). 

Σε έρευνα δε που έγινε στο σπίτι της οικογένειας, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, κάρτες SIM, συσκευασίες σύνδεσης εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πλαστά έγγραφα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος θα απαγγείλει ποινικές διώξεις στους κατηγορούμενους.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. 

Ν.Κ.