Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 08:47

Αλλη μια χασισοφυτεία με 274 δενδρύλλια στην Αγία Μαρίνα Ταϋγέτου

 

Σε ένα στρέμμα, πάνω σε μια πλαγιά στην Αγία Μαρίνα του Ταϋγέτου, είχαν φυτέψει οι άγνωστοι προς το παρόν καλλιεργητές φυτεία χασίς με συνολικά 274 δενδρύλλια, διαφόρων ποικιλιών.

Ψηλά στην πλαγιά είχαν φτιάξει μια δεξαμενή με νάιλον μέσα στο έδαφος και δίχτυ από πάνω για να την κρύβει και από εκεί είχαν απλώσει λάστιχα για να ποτίζονται τα δενδρύλλια, ύψους από 0,2 έως 2,5 μέτρα, τα οποία είχαν φυτεμένα σε 17 διαδοχικές αναβαθμίδες. Θυμίζουμε ότι αυτή είναι η τρίτη χασισοφυτεία η οποία εντοπίζεται τις τελευταίες δύο ημέρες στον Ταΰγετο και η 4η μεγάλη για φέτος στη Μεσσηνία.   

Η φυτεία εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας χθες το πρωί, κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων. Ομάδα αστυνομικών στο έδαφος και συνάδελφοί τους οι οποίοι επέβαιναν στο ελικόπτερο της Αστυνομίας εξερεύνησαν την εν λόγω δασική περιοχή και κατάφεραν να την εντοπίσουν ανάμεσα στα ψηλά δέντρα, όπου οι καλλιεργητές είχαν εκχερσώσει και ειδικά διαμορφώσει μια έκταση 1 στρέμματος, σε μια πλαγιά όπου καλλιεργούσαν διαφορετικές ποικιλίες δενδρυλλίων σε 17 διαδοχικές αναβαθμίδες. Μάλιστα, κάποια από αυτά ήταν και φρεσκοποτισμένα, ενώ όλα είχαν ειδική περιποίηση και για να μην σπάνε από τον αέρα οι κορφές τους οι καλλιεργητές τα είχαν δεμένα και στηριγμένα με φουρκάδες. Το νερό που γέμιζε την αυτοσχέδια δεξαμενή χωρητικότητας 3 κυβικών, το έπαιρναν από παράνομη σύνδεση που είχαν κάνει με τον αγωγό άρδευσης της περιοχής. Εν τω μεταξύ, προκειμένου να ποτίζεται χωρίς κόπο η φυτεία, είχαν φροντίσει η δεξαμενή να είναι ψηλότερα, ώστε με τα λάστιχα τα οποία κατέληγαν σε κάθε λακκούβα χασισόδεντρου, το πότισμα να γίνεται μέσω της φυσικής ροής. Αυτό που ξεχωρίζει δε τη συγκεκριμένη φυτεία, πέρα από την οργάνωσή της και την περιποίηση των φυτών, είναι ότι υπήρχαν φυτεμένες διαφορετικές ποικιλίες. Μάλιστα, μια ποικιλία χασίς με δέντρα τα οποία δεν ψιλώνουν πολύ, αλλά ωριμάζουν πιο γρήγορα και βγάζουν νωρίτερα από άλλα φούντα, τα είχαν σε ξεχωριστό χώρο, που χωριζόταν από τα υπόλοιπα με μαύρο δίχτυ.

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των φυτών χασίς. 

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, που συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών.