Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 13:38

Πάνω από 3 εκατ. ευρώ θα έβγαζαν από τα 1.142 χασισόδεντρα στους Γαργαλιάνους

Γράφτηκε από την
Πάνω από 3 εκατ. ευρώ θα έβγαζαν από τα 1.142 χασισόδεντρα στους Γαργαλιάνους

 

Μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες των τελευταίων ετών εντόπισαν και εξάρθρωσαν οι διωκτικές αρχές στην περιοχή των Γαργαλιάνων, προχωρώντας μάλιστα και σε 2 συλλήψεις.

Ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 1.142 χασισόδεντρα, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι τα 4,5 μέτρα και εκτιμάται πως από τη συγκομιδή τους οι καλλιεργητές θα αποκόμιζαν όφελος που ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ.

Οι δυο συλληφθέντες που πιάστηκαν μέσα στη φυτεία είναι ελληνικής καταγωγής, 47 και 50 ετών, και χθες αργά το μεσημέρι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας που τους απηύθυνε κατηγορία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών υπό τη μορφή καλλιέργειας με προσδοκώμενο όφελος άνω των 75.000 ευρώ. Και οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη το πρωί.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας κατάφερε έτσι μια ακόμη σημαντική επιτυχία, αφού κατόπιν αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας εντοπίστηκε η συγκεκριμένη φυτεία, σε αγροτοδασική περιοχή.

Οι αστυνομικοί είχαν θέσει τη συγκεκριμένη φυτεία υπό διακριτική παρακολούθηση και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν. Ετσι το πρωί της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία εντοπίστηκε ο ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, συνολικής έκτασης περίπου 3 στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά 1.142 χασισόδεντρα ύψους από 2 έως 4,5 μέτρα περίπου. Οταν στο χώρο της φυτείας εμφανίστηκαν ο 50χρονος και ο 47χρονος προκειμένου να τη φροντίσουν, συνελήφθησαν, ενώ τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οπως προέκυψε, για το πότισμα των δέντρων οι συλληφθέντες είχαν εγκαταστήσει αυτόματο σύστημα ποτίσματος, με υδροσωλήνες και χρονοδιακόπτες, ενώ κάθε φορά που προσέγγιζαν τον χώρο έφερναν μαζί τους τα απαραίτητα εφόδια προκειμένου να μη μετακινούνται συχνά και να παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός της φυτείας.  

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τον καλλιεργητικό εξοπλισμό, δύο κινητά τηλέφωνα ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης που βρέθηκε σε έρευνα η οποία έγινε στην οικία του 47χρονου.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

 

 


NEWSLETTER