Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 16:38

Εκρηκτικός μηχανισμός στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα λίγο πριν περάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Γράφτηκε από την
Εκρηκτικός μηχανισμός στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα λίγο πριν περάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ενας κυλινδρικός σωλήνας με άγνωστη ουσία και ένα απενεργοποιημένο κινητό κολλημένο επάνω του ήταν η αιτία διακοπής της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα για περίπου μία  ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ηταν γύρω στις 3.20' όταν συνεργείο του “Μορέα” που έκοβε χόρτα εντόπισε κοντά στο κιγκλίδωμα αυτό το περίεργο αντικείμενο, που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό.
Το αντικείμενο βρέθηκε στο 113ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα. Ειδοποιήθηκε άμεσα η Αστυνομία και διεκόπη η κυκλοφορία, αρχικά και στα δύο ρεύματα και στη συνέχεια μόνο προς Αθήνα, στο τμήμα από τον κόμβο της Στέρνας έως και την Αρχαία Νεμέα.
Πυροτεχνουργός της Ελληνικής Αστυνομίας εξουδετέρωσε το αντικείμενο και περισυνέλεξε τα υπολείμματα, τα οποία θα σταλούν στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να προκύψει περί τίνος πρόκειται.
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, η κυκλοφορία είχε εκτραπεί μέσω Αργους - Δερβενακίων. Ο αυτοκινητόδρομος άνοιξε κανονικά γύρω στις 4.10 μ.μ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, λίγη ώρα μετά το συμβάν ήταν προγραμματισμένη η διέλευση της αυτοκινητοπομπής του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου,
ο οποίος βρέθηκε στην Καλαμάτα για τα εγκαίνια του νέου Δημαρχείου της πόλης και του νέου στεφανιογράφου στο Νοσοκομείο.


NEWSLETTER