Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 09:12

Φαρ Ουέστ στο Κοπανάκι: 7 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς με καραμπίνες

Γράφτηκε από την
Φαρ Ουέστ στο Κοπανάκι: 7 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς με καραμπίνες

Σκηνές από Φαρ Ουέστ εκτυλίχθηκαν χθες στο Κοπανάκι σε καφενείο του χωριού στην κεντρική πλατεία, με πυροβολισμούς από κυνηγετικά όπλα και 7 άτομα τραυματισμένα.

Οι απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, μπροστά στα έντρομα μάτια θαμώνων και περαστικών που έτρεχαν να σωθούν από τα σκάγια των όπλων δύο αθίγγανων, κατοίκων του χωριού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από ένα λεκτικό καβγά ενός αθίγγανου με έναν θαμώνα του καφενείου. Κουβέντα στην κουβέντα τα πνεύματα οξύνθηκαν και ο αθίγγανος φανερά εξοργισμένος έφυγε από το σημείο και επέστρεψε λίγο αργότερα με μια καραμπίνα στο χέρι. Αρχισε να πυροβολεί ψάχνοντας τον άνθρωπο που είχε τσακωθεί νωρίτερα, ενώ απ’ ό,τι λέγεται, οι παρευρισκόμενοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του αποσπάσουν το όπλο. Στο χώρο όμως έφτασε και ο αδελφός του αθίγγανου, ο οποίος έβγαλε επίσης μία καραμπίνα και άρχισε να πυροβολεί προς το καφενείο. Ετσι όσοι είχαν ακινητοποιήσει τον αδελφό του, τον άφησαν προκειμένου να προφυλαχθούν. Ο οποίος μπήκε στο αυτοκίνητό του για να φύγει, κάνοντας όμως όπισθεν χτύπησε με το αμάξι τον αδελφό του χωρίς να το θέλει. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι τον χτύπησε και δεύτερη φορά προσπαθώντας να κάνει αναστροφή, τελικά όμως μπήκαν και οι δύο στο αυτοκίνητο και έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο.

Στο σημείο του συμβάντος επικράτησε πανικός, καθώς 5 άτομα είχαν τραυματιστεί από τους πυροβολισμούς των τσιγγάνων (πιθανότατα να υπήρχε και έκτος που όμως δεν πήγε στο νοσοκομείο). Από τους τραυματίες οι 4 μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και απ’ αυτούς οι 2 διακομίστηκαν στη συνέχεια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης, ο ένας πήρε εξιτήριο και ο άλλος παρέμεινε για νοσηλεία. Επίσης ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ εκεί πήγαν και τα δύο αδέλφια που και αυτοί είναι τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου, ενώ βρίσκονται υπό την επιτήρηση των αστυνομικών αρχών και στη συνέχεια αναμένονται να γίνουν συλλήψεις. Την υπόθεση διερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας προσπαθώντας να ρίξει φως στο πώς ξεκίνησαν όλα και τι ακριβώς συνέβη.

Στο χωριό χθες το απόγευμα πάντως όλοι ήταν σοκαρισμένοι με το γεγονός αυτό που έγινε στον απόηχο του κυριακάτικου παζαριού, μια ημέρα που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου.


NEWSLETTER