Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 20:33

Με 12 άτομα ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Με 12 άτομα ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας

Με 12 άτομα ενισχύεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, όπως προκύπτει από τη χθεσινή ανακοίνωση των μεταθέσεων ανά Διεύθυνση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για υπαστυνόμους, ανθυπαστυνόμους, αρχιφύλακες και υπαρχιφύλακες, οι οποίοι όταν έρθουν θα στελεχώσουν διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες στο νομό.

Εν τω μεταξύ, οι οργανικές θέσεις της Διεύθυνσης έχουν αυξηθεί στα χαρτιά σε 18 επιπλέον από την ήδη υπάρχουσα δύναμη κι αυτό για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες που προκύπτουν μετά την ίδρυση αστυνομικού σταθμού στο αεροδρόμιο Καλαμάτας. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι στα τέλη Αυγούστου δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την ίδρυση νέων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και ο νέος Αστυνομικός Σταθμός Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας. Βέβαια, ο αστυνομικός σταθμός δεν έχει ακόμα λειτουργήσει και σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” αυτό αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα κι αφού ολοκληρωθούν οι οικοδομικές εργασίες για τη στέγασή του. Οπως μάθαμε είναι θέμα χρόνου η σχετική αδειοδότηση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες σε δύο κοντέινερ τα οποία ήδη διαθέτει η Αστυνομία, ενώ έχουν εξασφαλιστεί και τα χρήματα.   

Η νέα αστυνομική δύναμη του αεροδρομίου θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη υπηρεσία με το δικό της προσωπικό, γι’ αυτό και με την ίδρυση του σταθμού άνοιξαν νέες οργανικές θέσεις για τη Μεσσηνία. Μέχρι τώρα, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο -οπότε και έχουμε το μεγάλο αριθμό πτήσεων εξωτερικού- 17 με 18 αστυνομικοί αποσπώνται από τις υπηρεσίες τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες αστυνόμευσης.

Ο αστυνομικός σταθμός του αεροδρομίου θα υπάγεται διοικητικά στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER