Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 07:54

Τον πρόδωσαν οι selfies με το κλεμμένο έξυπνο κινητό

Γράφτηκε από την
Τον πρόδωσαν οι selfies με το κλεμμένο έξυπνο κινητό

 

 

Εβγαζε selfies με το κλεμμένο έξυπνο κινητό τηλέφωνο και οι φωτογραφίες αποθηκεύονταν απευθείας στον υπολογιστή του Ελβετού από τον οποίο το είχε κλέψει!

Ετσι, λοιπόν, ο Αλβανός κατηγορούμενος ενοχοποίησε τον εαυτό του και οι αστυνομικοί είχαν τον άνθρωπο ο οποίος ανά δύο χρόνια επί τρία καλοκαίρια ερχόταν από την Αλβανία και έκλεβε τουρίστες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στη Στούπα και τον Αγιο Νικόλαο Μάνης.

Χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον 37χρονο κατηγορούμενο σε 8 χρόνια κάθειρξη και διέταξε την απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής, καθώς και την απαγόρευση επανεισόδου του στην Ελλάδα για 10 χρόνια. Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκανε και τις 8 κλοπές και τρεις απόπειρες για τις οποίες κατηγορείτο, αλλά δικαιολογήθηκε ότι το 'κανε επειδή δεν έβρισκε δουλειά και φοβόταν πως τα παιδιά του θα πεινούσαν πίσω στην Αλβανία.

ΟΙ ΕΛΒΕΤΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το... έξυπνο κινητό πρόδωσε τον κατηγορούμενο από τον Ιούνιο του 2014, οπότε και έκανε την πρώτη κλοπή με θύματα ζευγάρι Ελβετών. Ο κατηγορούμενος έκλεψε από το δωμάτιό τους δύο κινητά τηλέφωνα αξίας 960 ευρώ και 160 ευρώ σε μετρητά. Οι Ελβετοί ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για τις selfies του κατηγορουμένου και έστειλαν και τις φωτογραφίες -όμως αυτός είχε ήδη φύγει για την πατρίδα του. Στην Ελλάδα επέστρεψε δύο χρόνια μετά, το καλοκαίρι του 2016 (συγκεκριμένα από 18 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου) οπότε διέπραξε σε σπίτια, ενοικιαζόμενα και δωμάτια ξενοδοχείων στη Στούπα και τον Αγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης συνολικά 5 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπής, ενώ άφησε και αποτύπωμα. Ομως ούτε τότε συνελήφθη γιατί όπως εξήγησε ο αστυνομικός ο οποίος κατέθεσε, ερχόταν στην Ελλάδα από την Αλβανία 2-3 μέρες πριν αρχίσουν οι κλοπές και περνούσε τα σύνορα πίσω για την πατρίδα του 2-3 μέρες μετά την τελευταία, κανονικά με το διαβατήριό του.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΤΕΛ

Για να φτάσει στη Μάνη χρησιμοποιούσε το ΚΤΕΛ, ενώ έμενε σε ένα παράπηγμα μέσα σε ένα χωράφι με ελιές κοντά στη Στούπα αθέατος από τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλωστε πέρυσι στις 25 Ιουλίου όταν συνελήφθη, οι αστυνομικοί τον έπιασαν πριν ανέβει στο λεωφορείο για να φύγει. Λίγες ημέρες νωρίτερα ένας αστυνομικός τον είδε τυχαία σε ένα καφενείο και τον αναγνώρισε από τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει με το κινητό των Ελβετών. Πέρυσι, έμεινε στη Μάνη μόλις 3-4 μέρες και πρόλαβε να κάνει μόνο δύο κλοπές: ένα πορτοφόλι χωρίς χρήματα, ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και... σαγιονάρες. Οπως κατέθεσαν ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων και ξενοδοχείων είχαν προειδοποιήσει τους πελάτες τους για να κλειδώνουν κι έτσι έγινε δύσκολο γι' αυτόν να μπαίνει στα δωμάτια. Ο ίδιος όταν συνελήφθη ήταν απόλυτα συνεργάσιμος και είπε τα πάντα στους αστυνομικούς για τις κλοπές από τον Ιούνιο του 2014 έως και τον Ιούλιο του 2018, δίνοντάς τους όλες τις λεπτομέρειες για το πού και με ποιον τρόπο δρούσε, αλλά και τι έπαιρνε -συνήθως έκλεβε μικροποσά, χρυσαφικά και ηλεκτρονικές συσκευές, που μπορούσε εύκολα να τα μεταφέρει.

Ν.Κ.


NEWSLETTER