Σάββατο, 19 Ιανουαρίου 2019 09:28

Μεσσηνία: 15χρονος μαθητής θύμα “τρελού” Ι.Χ. - Ξέχασε το πάσο του και έχασε τη ζωή του

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: 15χρονος μαθητής θύμα “τρελού” Ι.Χ. - Ξέχασε το πάσο του και έχασε τη ζωή του

Η μαθητική κάρτα που ξέχασε ένας 15χρονος δεν τον έβαλε στο λεωφορείο και τον οδήγησε πεζό στο δρόμο, όπου τον βρήκε ο θάνατος από την τρελή πορεία αυτοκίνητου που οδηγούσε Ρομά.

Ο Νίκος Ηρ. Δημόπουλος, μαθητής της Α' Λυκείου, επέστρεφε σπίτι του στην Αίπεια με τα πόδια και ένα αυτοκίνητο που πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κι αναποδογύρισε τον χτύπησε θανάσιμα. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι έξω από τη Θουρία και το αυτοκίνητο με οδηγό έναν Ρομά κατευθυνόταν προς Καλαμάτα. Ο μαθητής είχε τελειώσει από το σχολείο και κατά τραγική ειρωνεία δεν πήρε το λεωφορείο γιατί -όπως λένε συμμαθητές του- είχε ξεχάσει την κάρτα του και φοβήθηκε μη γίνει έλεγχος και τον κατεβάσουν.

Σύμφωνα με όσα μάθαμε από το επιτόπιο ρεπορτάζ, τα στοιχεία που μας έδωσαν άνθρωποι οι οποίοι γνώριζαν τον 15χρονο μαθητή, αλλά και τις φειδωλές πληροφορίες από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο έφυγε στο αντίθετο ρεύμα μετά τη στροφή του Λάμπου, προς τη Θουρία, ανατράπηκε και παρέσυρε το παιδί. Ο μαθητής μάλιστα μεταφέρθηκε αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου διασωληνώθηκε και οι ιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τον σώσουν. Δυστυχώς όμως, η κατάστασή του ήταν τόσο άσχημη που μετά από λίγο κατέληξε.

Στο σημείο του δυστυχήματος εκτός από την Τροχαία Καλαμάτας έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μάλιστα οι πυροσβέστες φτάνοντας και βλέποντας το αυτοκίνητο, έψαξαν για τον οδηγό μήπως χρειαστεί να τον απεγκλωβίσουν. Οπως αναφέρουν μαρτυρίες, ο οδηγός είχε ήδη συρθεί έξω από το όχημά του και είχε... εξαφανιστεί. Μισή με μια ώρα μετά εμφανίστηκε πάντως ένας Ρομά στην Αστυνομία και είπε ότι αυτός είναι ο οδηγός.

Ο 15χρονος μαθητής πήγαινε σχολείο στη Θουρία κι έχει έναν μικρότερο αδερφό. Καθηγητές και συμμαθητές του μιλάνε για ένα παιδί με άριστο χαρακτήρα, προσεκτικό και επιμελές στα μαθήματά του και πολύ αγαπητό σε όλους.

Στο άκουσμα της τραγικής είδησης, πολύς κόσμος ξέσπασε για την επικίνδυνη οδήγηση των Ρομά στους δρόμους. Σπινιαρίσματα, μεγάλες ταχύτητες, κυνηγητά μεταξύ τους ή με τους αστυνομικούς, αλλά και μαγκιές έτσι για την ευχαρίστησή τους, ξεσηκώνουν τους κατοίκους στα πεδινά των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Επανειλημμένα, άλλωστε, έχουμε δεχτεί παράπονα και καταγγελίες από γνωστούς, φίλους και αναγνώστες ότι έχουν φτάσει σχεδόν να πιαστούν με Ρομά στα χέρια, γιατί οδηγούσαν επικίνδυνα και παρά τρίχα να χτυπήσουν τους ίδιους ή μέλη της οικογένειάς τους.

Αλλά και στην ανάρτηση στο eleftheriaonline.gr, πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν κάτω από το κείμενο ότι επιτέλους η Πολιτεία, και ειδικότερα η Τροχαία, πρέπει να πάρει πιο δραστικά μέτρα για να περιορίσει αυτό το φαινόμενο.

 


NEWSLETTER