Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 11:04

Σύλληψη 33χρονου Καλαματιανού για απάτη: Επαιρνε λεφτά για να φέρει αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ

Γράφτηκε από την
Σύλληψη 33χρονου Καλαματιανού για απάτη: Επαιρνε λεφτά για να φέρει αυτοκίνητα από τον ΟΔΔΥ

Ενας 33χρονος Καλαματιανός έπειθε γνωστούς του ότι μπορεί να μεσολαβήσει για να αγοράσουν αυτοκίνητα και ανταλλακτικά μέσω ΟΔΔΥ και πήρε συνολικά 43.050 ευρώ από 6 διαφορετικά άτομα.

Συγκεκριμένα, υποσχόταν ότι είχε «άκρες» στον ΟΔΔΥ και θα τους εξασφάλιζε αυτοκίνητα και ανταλλακτικά μοτοσικλετών σε πολύ καλές τιμές. Ετσι έπαιρνε προκαταβολές από τα θύματά του, χωρίς ποτέ να τους παραδώσει τίποτα.

Από τον Ιούνιο του 2017 έως και την Πέμπτη, οπότε και συνελήφθη στην Καλαμάτα με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα από μια τέτοια συναλλαγή, ο 33χρονος κατόρθωνε να εξαπατά ανθρώπους οι οποίοι τον ήξεραν, αλλά δεν τον είχαν καταγγείλει.

Οπως προκύπτει από τη δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του για απάτη η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, οι εξαπατηθέντες έβαζαν τα χρήματα σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς του δράστη ή αλλιώς του τα έδιναν στο χέρι.

Ο 33χρονος συνελήφθη μετά από μηνυτήρια αναφορά ενός 49χρονου από τον οποίο είχε αποσπάσει από πέρυσι το καλοκαίρι 7.500 ευρώ, για την αγορά ενός αυτοκινήτου σε δημοπρασία του ΟΔΔΥ. Οταν λοιπόν ο συλληφθείς ζήτησε άλλα 400 ευρώ από τον 49χρονο, αυτός σε συνεννόηση με την Ασφάλεια έκλεισε την Πέμπτη μαζί του ραντεβού για να του τα παραδώσει στο χέρι. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού ο δράστης παρέλαβε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, και όταν ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, οι αστυνομικοί φανερώθηκαν και τον συνέλαβαν. Από την προανάκριση προέκυψε ότι έχει διαπράξει άλλες 5 απάτες.

Οπως φάνηκε, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του και είχε επισκευάσει τα αυτοκίνητά τους. Ειδικότερα, αυτοί τους οποίους εξαπάτησε είναι: ένας 30χρονος ο οποίος έδωσε τμηματικά 24.450 ευρώ για ένα αυτοκίνητο και ανταλλακτικά μοτοσικλετών, ένας 54χρονος ο οποίος έδωσε 7.700 ευρώ για αυτοκίνητο, ένας 38χρονος ο οποίος έδωσε 600 ευρώ, ένας 40χρονος ο οποίος έδωσε 700 ευρώ και ένας 34χρονος ο οποίος έδωσε 1.700 ευρώ, ως προκαταβολή για αυτοκίνητα, μια μηχανή σκάφους και μια γεννήτρια ρεύματος.


NEWSLETTER