Τρίτη, 04 Ιουνίου 2019 08:13

Μεσσηνία: Πλιάτσικο σε αποθήκες σε Αλώνια και Ασπροπουλιά

Γράφτηκε από την
Μεσσηνία: Πλιάτσικο σε αποθήκες σε Αλώνια και Ασπροπουλιά

 

 

Πλιάτσικο έκανε συμμορία Ρομά σε αποθήκες στα Αλώνια και την Ασπροπουλιά του Δήμου Καλαμάτας, απ' όπου "σήκωναν" από μεταλλικά εξαρτήματα, μηχανήματα και καλώδια μέχρι τηλεοράσεις και ένα παλιό γραμμόφωνο.

Οι 4 Ρομά, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, κατηγορούνται ότι έκλεψαν από πέντε αποθήκες, το διάστημα μεταξύ 12 και 31 Μαΐου, πράγματα αξίας μεγαλύτερης των 6.500 ευρώ, ενώ οι τρεις από αυτούς συνελήφθησαν να περιφέρονται στην περιοχή ξημερώνοντας Σάββατο 1 του μήνα, λίγες ώρες μετά την απόπειρα να κλέψουν από την αποθήκη αγροκτήματος στα Αλώνια. Την ίδια αποθήκη είχαν κλέψει ξανά νωρίτερα μέσα στο Μάιο και... επέστρεψαν για να πάρουν τα υπόλοιπα.

Πιο αναλυτικά, οι συλληφθέντες, ένας 35χρονος, ένας 28χρονος και ένας 30χρονος φέρονται να ομολόγησαν ότι μαζί με έναν 23χρονο συγγενή τους, ο οποίος καταζητείται, ήταν αυτοί που έπιασε επ' αυτοφώρω ένας άνδρας να κλέβουν τον γείτονά του. Οι δράστες αφού παραβίασαν το μεσημέρι της Παρασκευής για δεύτερη φορά μέσα σε 15 μέρες την πόρτα της ίδιας αποθήκης σε αγρόκτημα στ' Αλώνια, έκλεψαν από μέσα μια γεννήτρια χαλαζώματος και ενώ πήγαιναν να την φορτώσουν στο αγροτικό, τους έπιασε ο γείτονας και την παράτησαν. Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και ξεκίνησαν αναζητήσεις, ενώ οι συλληφθέντες δεν απασχολούν για πρώτη φορά τις διωκτικές αρχές. Μάλιστα, ο 35χρονος είχε συλληφθεί και τον περασμένο Ιανουάριο για 13 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής, που κατηγορείται ότι έκανε με έναν ακόμα συγγενή του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την προσαγωγή και τη σύλληψή τους από την Ασφάλεια Καλαμάτας, ομολόγησαν τις υπόλοιπες κλοπές και κατονόμασαν ως συνεργό τους τον 23χρονο, ο οποίος καταζητείται. 

ΟΙ ΚΛΟΠΕΣ

Σύμφωνα λοιπόν με όσα φέρονται να ομολόγησαν οι τρεις συλληφθέντες, στα μέσα Μαΐου είχαν κλέψει ξανά από την ίδια αποθήκη. Είχαν πάρει 80 μέτρα σιδερένιου σωλήνα γεώτρησης αξίας 2.000 ευρώ και την κεφαλή γεώτρησης αξίας 2.500 ευρώ, καθώς και ένα αλυσοπρίονο, 4 τηλεοράσεις plasma και ένα παλιό γραμμόφωνο, αξίας συνολικά 1.000 ευρώ.

Νωρίτερα, στις 12 Μαΐου στην Ασπροπουλιά, είχαν μπει σε αποθήκη και έκλεψαν δύο χάλκινες μηχανές ραντίσματος αξίας 300 ευρώ.

Οι άλλες τρεις κλοπές έγιναν 26-27 Μαΐου από δύο αποθήκες και μια επιχείρηση στα Αλώνια, και συγκεκριμένα: νυχτερινές ώρες παραβίασαν περίφραξη επιχείρησης ζωοτροφών απ' όπου έκλεψαν 30 ευρώ, ενώ από δύο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα απ' έξω έκλεψαν τις δύο μπαταρίες, αξίας 300 ευρώ. Επίσης, έκοψαν συρμάτινη περίφραξη αγροκτήματος και παραβίασαν αποθήκη, απ' όπου έκλεψαν διάφορα εργαλεία, ένα μοτέρ 10 ίππων, 100 μέτρα καλώδια τριφασικού ρεύματος, 30 μέτρα χάλκινους σωλήνες και χάλκινα εξαρτήματα από ψυκτικό μηχάνημα. Σε άλλη αποθήκη, άλλου αγροκτήματος, παραβίασαν την πόρτα και έκλεψαν χορτοκοπτικό μηχάνημα, δύο αλυσοπρίονα και ένα χάλκινο καζάνι.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Καλαμάτας και αύριο απολογούνται στον ανακριτή για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής και σύστασης συμμορίας.

Ν.Κ.


NEWSLETTER