Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 08:12

Σύλληψη δύο Ρομά για κλοπές στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Σύλληψη δύο Ρομά για κλοπές στην Καλαμάτα

 

Ενας 17χρονος Ρομά και ένας 22χρονος ομόφυλός του ο οποίος έχει απασχολήσει για δεκάδες κλοπές τις διωκτικές αρχές, συνελήφθησαν το βράδυ της Τετάρτης κοντά στην οδό Αθηνών στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας.

Οι δύο νεαροί Ρομά είχαν προσπαθήσει να διαρρήξουν ένα σπίτι στην οδό Γλαύκου λίγο πριν τις 10 το βράδυ, αλλά τους κατάλαβαν οι περίοικοι και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Αμέσως κινητοποιήθηκαν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί κοντά και σε πολύ λίγο χρόνο είχαν συλληφθεί.

Πάνω τους, οι αστυνομικοί βρήκαν έναν κόφτη, δύο κατσαβίδια και ένα ζευγάρι κάλτσες. Στην Ασφάλεια όπου προσήχθησαν προέκυψε ότι οι ίδιοι από τον Απρίλιο μέχρι και τις 5 του τρέχοντος μήνα διέπραξαν πέντε κλοπές σε σπίτια στην Καλαμάτα. Οι δύο δράστες χτύπαγαν την ίδια περίπου ώρα και άνοιγαν τα σπίτια με κατσαβίδι, ενώ για να μην αφήνουν αποτυπώματα φορούσαν στα χέρια τους κάλτσες.

Επέλεγαν πάντα στόχους που να μην είναι στο σπίτι οι ένοικοι και κινδυνεύσουν να τους πιάσουν στα πράσα. Από μέσα έκλεβαν ό,τι μεταφερόταν εύκολα, όπως χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, που σύμφωνα με την Ασφάλεια Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση ξεπερνούν σε αξία τα 18.000 ευρώ κατά δήλωση των παθόντων.


NEWSLETTER