Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 09:21

Πυροβολισμοί μεταξύ τριών οικογενειών: “Γουέστερν” στη Μεσσήνη από βεντέτα Ρομά

Γράφτηκε από την
Πυροβολισμοί μεταξύ τριών οικογενειών: “Γουέστερν” στη Μεσσήνη από βεντέτα Ρομά

 

 

Ενας... αμαρτωλός έρωτας, που οδήγησε στη φυγή ενός Ρομά και της γυναίκας του πρώτου ξαδέρφου του από τη Μεσσήνη, γέννησε πριν μερικά χρόνια τη βεντέτα ανάμεσα σε τρεις οικογένειες πρωτοξάδερφων.

Ο χρόνος όμως δεν έσβησε τα πάθη και όταν ο Ρομά επέστρεψε πριν περίπου 10 μέρες στη Μεσσήνη, βγήκαν τα όπλα! Ετσι, χθες, ως συνέχεια δύο άλλων επεισοδίων στην πόλη με άσκοπους πυροβολισμούς μεταξύ των τριών οικογενειών Ρομά, άρχισαν να πυροβολούνται μέσα από τα αυτοκίνητα, λίγο μετά τις 11 το πρωί, κοντά στα φανάρια, στη διασταύρωση της Μπούκας με την εθνική.

Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία που έκαναν στο Α.Τ. Μεσσήνης τα 4 μέλη της οικογένειας που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς, πήγαιναν στον καταυλισμό τους στον Αγ. Νικόλαο. Από την αντίθετη κατεύθυνση (από Πύλο δηλαδή) έρχονταν τα δύο άλλα αυτοκίνητα με συνολικά 6 άτομα μέσα, των δύο άλλων οικογενειών των ξαδέρφων τους, οι οποίοι μένουν στον καταυλισμό Παμίσου και την Ανάληψη. Τότε, σύμφωνα πάντα με όσα οι ίδιοι κατήγγειλαν στην Αστυνομία, οι άλλοι έβγαλαν τα όπλα και άρχισαν να πυροβολούν. Και όντως στο αυτοκίνητο των 4 που δέχτηκαν τους πυροβολισμούς υπάρχουν τρυπήματα από σφαίρες, ενώ βρέθηκαν και κάλυκες πυροβόλου όπλου. Αυτοί που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και δέχτηκαν τις σφαίρες, έφυγαν προς τον καταυλισμό τους (προς τον Αγ. Νικόλαο Μπούκας) και οι άλλοι τους ακολούθησαν, πυροβολώντας στον αέρα.    

Είναι λοιπόν μια ιστορία που κρατάει χρόνια και χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που έβγαλαν τα όπλα για να πυροβοληθούν μεταξύ τους. Η επιστροφή στην πόλη του ξαδέρφου που έκλεψε τη γυναίκα του άλλου ξεκινώντας τη βεντέτα άναψε ξανά τα πάθη. Δεν πάνε άλλωστε μέρες που έγινε το ίδιο στη Μεσσήνη, με πυροβολισμούς να πέφτουν στον αέρα έξω από τον τσιγγάνικο καταυλισμό στον Πάμισο. Χθες μάλιστα δεν αποκλείεται αυτό που έγινε να ήταν... αντίποινα για εκείνο το επεισόδιο, παρόλο που στο μεταξύ η Αστυνομία έχει κάνει εφόδους και ελέγχους στα σπίτια τους, για να βρει τα όπλα. Πάντως η βεντέτα καλά κρατεί μεταξύ τους, αφού οι δύο καταγγέλλοντες για το χθεσινό επεισόδιο ήταν από τους συλληφθέντες για τους άσκοπους πυροβολισμούς στον καταυλισμό του Παμίσου.

Στο μεταξύ, στην πόλη της Μεσσήνης η Αστυνομία κινητοποίησε ισχυρές δυνάμεις κι ενώ αρχικά δόθηκε η διερεύνηση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, μετά ανέλαβε η Ασφάλεια Καλαμάτας.

 

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER