Σάββατο, 07 Μαρτίου 2020 18:33

Μεσσηνία: Συλλήψεις για ηρωίνη και χασίς σε αστυνομική επιχείρηση

Ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 7,5 γραμμαρίων, μικροποσότητες ηρωίνης, 24 πακέτα λαθραία τσιγάρα και έναν σουγιά κατάσχεσαν την Πέμπτη οι αστυνομικές υπηρεσίες στη Μεσσηνία.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης έγιναν συνολικά 23 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων, και δύο νεαρών στους Γαργαλιάνους για απόπειρα κλοπής. Οι δυο τους κατηγορούνται επίσης ότι μαζί με δύο ακόμα άτομα διέπραξαν κλοπές σε 2 σπίτια το Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν 18 Ελληνα και έναν 19χρονο Βούλγαρο από την περιοχή οι οποίοι βραδινές ώρες της Τετάρτη προσπάθησαν να διαρρήξουν σπίτι στους Γαργαλιάνους, αλλά τους είδαν και τα παράτησαν. Την επομένη ημέρα οι δύο νεαροί συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος, για απόπειρα κλοπής. Στη διάρκεια της προανάκρισης προέκυψε ότι μαζί με δύο ακόμα Βούλγαρους, έναν 20χρονο και και έναν 26χρονο, είχαν διαπράξει 2 κλοπές σε σπίτια στην περιοχή, και συγκεκριμένα: Βραδινές ώρες στις 22 Φεβρουαρίου βρήκαν ξεκλείδωτη την πόρτα σπιτιού και έκλεψαν από μέσα 1.000 ευρώ. Η άλλη κλοπή έγινε επίσης βραδινές ώρες στις 26 Φεβρουαρίου, όπου παραβίασαν παράθυρο σπιτιού και έκλεψαν 150 ευρώ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Γαργαλιάνων αναζήτησαν τους δύο συνεργούς των συλληφθέντων και στον 26χρονο βρήκαν έναν σουγιά κι έτσι συνελήφθη και αυτός (σ.σ. είχε παρέλθει το αυτόφωρο για τις κλοπές), για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ακόμη συνελήφθησαν 5 Ελληνες στην Καλαμάτα, ηλικίας από 17 έως 48 χρόνων, για κατοχή συνολικά 7,5 γραμ. χασίς και 0,9 ml ηρωίνης. Επίσης, ένας Γεωργιανός στην Καλαμάτα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς σε έλεγχο βρέθηκε με 4 πακέτα λαθραία τσιγάρα κι όταν ερευνήθηκε το σπίτι του βρέθηκαν άλλα 20 πακέτα.

Επιπλέον συνελήφθησαν: 2 Ρομά για ρευματοκλοπή. Ενας 25χρονος Αλβανός φυγόποινος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ναυπλίου, με την οποία είχε καταδικαστεί πέρυσι το Δεκέμβριο σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ για διακίνηση ναρκωτικών. Τέσσερις Ελληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 7 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και θα απελαθούν.