Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 07:53

Μεσσηνία: Σύλληψη Ρομά στο Πλατύ χωρίς δίπλωμα και με κλεμμένο αυτοκίνητο

 

 

Εναν 22χρονο Ρομά που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα συνέλαβαν το απόγευμα του Μ. Σαββάτου στο Πλατύ του Δήμου Καλαμάτας αστυνομικοί της ΟΠΚΕ.

Κατά την προσαγωγή του προέκυψε ότι είχε υπεξαιρέσει το όχημα το οποίο οδηγούσε από την πρώην φίλη του, στην Τρίπολη. Η γυναίκα το είχε δηλώσει στις αστυνομικές αρχές της Αρκαδίας από τις 13 του τρέχοντα μήνα.

Οπως προέκυψε, ο συλληφθείς μαζί με ομοφύλους του είχαν διαπράξει και δύο κλοπές, τις οποίες εξιχνίασαν η Ασφάλεια Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Οιχαλίας. Ειδικότερα, προέκυψε ότι στις 14 του μήνα γύρω στις 10.30 το βράδυ, ο συλληφθείς και ομοφυλοί του παραβίασαν παράθυρο σπιτιού στο Πεύκο Οιχαλίας και έκλεψαν ένα κινητό τηλέφωνο. Στο σπίτι ήταν ένας 81χρονος τον οποίο έριξαν στο έδαφος και στην συνέχεια τον κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο. Ψάχνοντας, βρήκαν τα κλειδιά ενός αυτοκινήτου το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι και το έκλεψαν κι αυτό – ενώ στη συνέχεια (χωρίς να έχει διαπιστωθεί αν διέπραξαν παράνομες πράξεις με το κλεμμένο όχημα) έβαλαν φωτιά και το έκαψαν σε αγροτική περιοχή κοντά στο Πλατύ.

Την άλλη κλοπή φέρονται να τη διέπραξαν ο συλληφθείς και οι συνεργοί του στις 15 του μήνα στον Ανεμόμυλο του Δήμου Καλαμάτας, όπου μεσημεριανές ώρες παραβίασαν μπαλκονόπορτα σπιτιού και έκλεψαν 70 ευρώ και χρυσαφικά.