Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 08:45

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρυσαφικών αξίας 117.500 ευρώ στη Μάνη

 

Χρυσαφικά αξίας 117.500 ευρώ και 2.200 ευρώ, 900 δολάρια και 400 λίρες Αγγλίας σε μετρητά φέρονται να έκλεψαν παραμονές Πρωτοχρονιάς φέτος και σε διάστημα λιγότερο του ενός μήνα δύο αδέλφια Ρομά και ένας ακόμα ομόφυλός τους, ηλικίας 24, 25 και 28 ετών, από 4 σπίτια στη Μάνη, ενώ αποπειράθηκαν να κλέψουν δύο ακόμα.

Η δράση στη Μάνη των δύο αδελφών από τα Αρφαρά και του ομόφυλού τους από το Πήδημα, ξεκίνησε στις 29 Δεκεμβρίου 2019 με μια διάρρηξη σε σπίτι στα Ρίγκλια και τελείωσε στις 22 του περασμένου Ιανουαρίου με μια ανεπιτυχή διάρρηξη στον Αγιο Δημήτριο, όπου παραβίασαν μπαλκονόπορτα, έψαξαν στο σπίτι κι έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα. Αντίθετα, στην πρώτη διάρρηξη στα Ρίγκλια αφού παραβίασαν πρωινές ώρες παράθυρο υπνοδωματίου, έφυγαν αφού έκλεψαν από μέσα 2.000 ευρώ, ρούχα και ένα κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, περιλαμβάνονται και δύο ακόμη ομόφυλοί τους, ένας 34χρονος από τον Μελιγαλά και ένας 25χρονος από τη Θουρία, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς αυτοί οι δύο φέρονται να ενεργοποίησαν και να χρησιμοποίησαν διαδοχικά το κλεμμένο κινητό τηλέφωνο από το σπίτι στα Ρίγκλια. Οσο για τις υπόλοιπες 3 κλοπές και τη μία απόπειρα κλοπής, έγιναν όλες πρωινές ώρες με το φως της μέρας, ώστε να είναι σίγουροι πως κανείς δεν βρίσκεται στο σπίτι, κι έμπαιναν από παράθυρα ή μπαλκονόπορτες αφού τις παραβίαζαν, για να κλέψουν χρυσαφικά και λεφτά, τα οποία και εύκολα μεταφέρονται, αλλά και γρήγορα μπορούν να τα ξεφορτωθούν για να κερδίσουν χρήματα, όπως και να ξοδέψουν τα λεφτά.

 

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΚΛΟΠΕΣ

Μετά τα Ρίγκλια παραμονές της Πρωτοχρονιάς, οι τρεις κατηγορούμενοι Ρομά φέρονται να έδρασαν ξανά φέτος στις 3 Ιανουαρίου στο Νεοχώρι Μάνης, όπου μπήκαν από το παράθυρο του σαλονιού και έκλεψαν χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ, 500 δολάρια Αυστραλίας και 400 δολάρια ΗΠΑ. Ακολούθησε τρεις μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 6 Ιανουαρίου, μια απόπειρα κλοπής από σπίτι, πάλι στο Νεοχώρι. Σε αυτή την περίπτωση παραβίασαν την μπαλκονόπορτα, χωρίς να κλέψουν. Κατευθύνθηκαν ύστερα προς τη Στούπα, όπου άνοιξαν την μπαλκονόπορτα σε ενοικιαζόμενο σπίτι και έκλεψαν χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ, 200 ευρώ σε μετρητά και 400 λίρες Αγγλίας. Στις 15 Ιανουαρίου έδρασαν στις Θαλάμες, όπου έκλεψαν από σπίτι, κατά δήλωση των ιδιοκτητών, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 110.500 ευρώ, αφού μπήκαν παραβιάζοντας το παράθυρο. Η τελευταία τους διάρρηξη φέρεται να ήταν στις 22 του ίδιου μήνα στον Αγιο Δημήτριο, όπου έψαξαν στο σπίτι χωρίς να κλέψουν τίποτα.

Να αναφέρουμε ότι για την εξιχνίαση των προαναφερόμενων κλοπών σημαντική ήταν η συγκέντρωση πληροφοριών και στοιχείων από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δυτικής Μάνης, ενώ η Ασφάλεια Καλαμάτας διακρίβωσε με τη βοήθεια της τεχνολογίας την παρουσία των κατηγορουμένων τις συγκεκριμένες ημέρες στις περιοχές, όπου έγιναν οι κλοπές και απόπειρες.