Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 09:04

Φυτεία με 640 δένδρα χασίς στον Ταΰγετο

 

 

Μια καλά οργανωμένη φυτεία στον Ταΰγετο πάνω από το Γύθειο Λακωνίας, με 640 δένδρα χασίς έως 2 μέτρα τα οποία εκτιμάται ότι θα παρήγαγαν προϊόν αξίας 1 εκατ. ευρώ, φύλαγαν με τα όπλα οι δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν την Τρίτη, μετά από συμπλοκή με πυροβολισμούς και τον τραυματισμό δύο αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας.

Οπως γράψαμε χθες, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες σχετιζόταν με υπόθεση που διαχειριζόταν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, και ακολουθώντας τα ίχνη του οι αστυνομικοί έφτασαν στη φυτεία του Γυθείου, που ήταν κρυμμένη σε δύσβατη δασική περιοχή.

Οι δύο τραυματίες αστυνομικοί, ο ένας με τραύμα από το πιστόλι του ενός Αλβανού στο πόδι και ο άλλος στον ώμο, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, στην Αθήνα. Οι συνάδελφοί τους αφόπλισαν το δράστη που προσπάθησε να σκοτώσει τους αστυνομικούς και κατάσχεσαν επιτόπου το πιστόλι που χρησιμοποίησε εναντίον τους, καθώς επίσης έναν γεμιστήρα και 13 σφαίρες των 9mm.

 

Η ΦΥΤΕΙΑ 

Η φυτεία εκτείνονταν σε τρία επίπεδα, με δύο εγκαταστάσεις αποξήρανσης, μεγάλη δεξαμενή νερού, λάστιχα ποτίσματος και αρδευτικό σύστημα που συνδεόταν με κοντινό ποτάμι. Οι καλλιεργητές είχαν εγκαταστήσει μέσα στη φυτεία δύο σκηνές με κρεβάτια, καναπέ και οικιακό εξοπλισμό, ενώ είχαν και τρόφιμα, που τους επέτρεπαν μακρά παραμονή τους στο χώρο.

Στον τόπο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού, 604 γραμμάρια χασίς, μια ζυγαριά, λάστιχα ποτίσματος καθώς και εξοπλισμός για την καλλιέργεια ναρκωτικών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καλλιέργεια ναρκωτικών με σκοπό την εμπορία, παράβαση του νόμου για τα όπλα και βιαιοπραγία κατά υπαλλήλων.

Την προανάκριση διενεργούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.