Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 18:13

Μεσσηνία: Αστυνομική επιχείρηση για 51χρονο στο Ακρογιάλι

 

Η επέμβαση διαπραγματευτών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και του Λιμενικού από τη θάλασσα χρειάστηκε προχθές από το μεσημέρι, προκειμένου 51χρονος, διαγνωσμένος με ψυχική νόσο και ο οποίος έχει προκαλέσει επαναλαμβανόμενα επεισόδια, να πειστεί και να επιστρέψει στη στεριά, ενώ είχε καταφύγει κολυμπώντας σε αγκυροβολημένο ταχύπλοο στο λιμανάκι του Ακρογιαλιού Αβίας.

Ολα ξεκίνησαν γύρω στις 3.30 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο 51χρονος προκάλεσε επεισόδιο σε ταβέρνα στο Ακρογιάλι κι ενώ βρισκόταν σε ψυχική διέγερση. Στο σημείο πήγε η ΟΕΠΤΑ, που είχε λάβει σήμα από το Κέντρο για να προστρέξει στο Ακρογιάλι. Εφτασε μετά από 35 λεπτά στην ταβέρνα και στη θέα των αστυνομικών ο 51χρονος έτρεξε προς τη θάλασσα και κολύμπησε μέχρι ένα αγκυροβολημένο ταχύπλοο, στο οποίο επιβιβάστηκε και παρέμενε εκεί σε έξαλλη κατάσταση. Εν τω μεταξύ κλήθηκαν οι ειδικοί διαπραγματευτές της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και ενισχύθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και από άλλες υπηρεσίες της Διεύθυνσης. Επίσης, ζητήθηκε η συμβολή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και στο σημείο πήγε το παράκτιο περιπολικό σκάφος και ο λιμενάρχης με στελέχη της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, με το ταχύπλοο σκάφος της ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας, για να προσεγγίσουν και να τον πείσουν να βγει στη στεριά, ενώ παράλληλα συνεχιζόταν η προσπάθεια και από τους διαπραγματευτές της Αστυνομίας.
Τελικά, μετά τις 11 τη νύχτα και μετά από μακράς διάρκειας διαπραγματεύσεις, ο 51χρονος πήδηξε από το αγκυροβολημένο ταχύπλοο όπου είχε βρει καταφύγιο από το μεσημέρι και κολύμπησε στην ακτή. Εκεί περίμεναν ακροβολισμένοι και κρυμμένοι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, οι οποίοι με το που βγήκε τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν για προστατευτική φύλαξη στο ΑΤ Καλαμάτας, όπου κρατήθηκε με σκοπό να προχωρήσει η διαδικασία ψυχιατρικής εξέτασης και να αποφανθούν οι ψυχίατροι με γνωμάτευσή τους αν θα πρέπει να εγκλειστεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα για παρακολούθηση και σταθεροποίηση της κατάστασής του.