Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 08:44

Καλαμάτα: Νέα απόπειρα απάτης κατά επαγγελματία με τη μέθοδο της λάθος κατάθεσης

Με τη γνωστή πλέον μέθοδο της δήθεν λανθασμένης κατάθεσης και της επιστροφής χρημάτων προσπάθησαν επιτήδειοι να εξαπατήσουν επιχειρηματία της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα χθες άτομο τηλεφώνησε στην επιχείρηση “Ξηροί καρποί Παπαθεοδώρου”, δηλώνοντας ένα -προφανώς ψευδές- όνομα, και πραγματοποίησε παραγγελία προϊόντων αξίας 610 ευρώ. Ζήτησε τραπεζικό λογαριασμό για να προπληρώσει, και μετά από λίγο, αφού απέστειλε παραποιημένο καταθετήριο ισχυριζόμενος ότι κατέθεσε... κατά λάθος το ποσό των 6.102 ευρώ, ζήτησε την επιστροφή χρημάτων.

Ευτυχώς ο επιχειρηματίας ήταν υποψιασμένος και δεν “τσίμπησε”, δηλώνοντας παράλληλα την απόπειρα απάτης στην Αστυνομία.

Οι ηλεκτρονικές απάτες όμως δεν έχουν σταματημό και γι’ αυτό οι πολίτες θα πρέπει να δείχνουν μεγάλη προσοχή, τόσο στις συναλλαγές όσο και σε επικοινωνίες με αγνώστους.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες έχουν αναφερθεί περιστατικά χρέωσης καρτών με μικρά ποσά, με τις συναλλαγές στην ανάλυση λογαριασμού να αντιστοιχούν δήθεν σε καταστήματα της Καλαμάτας, χωρίς οι πολίτες να έχουν καν μεταβεί σε αυτά τα καταστήματα, αλλά ούτε οι επαγγελματίες να έχουν εισπράξει το ποσό. Σε επικοινωνία των εξαπατημένων με την τράπεζα, έλαβαν διαβεβαίωση για επιστροφή των χρημάτων.