Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020 13:44

20 νέα οχήματα στις αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου

Με επιπλέον 20 νέα οχήματα ενισχύθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Πελοποννήσου, τα οποία κι αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Από τα 20 νέα οχήματα, τα 6 προορίζονται για τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και θα προστεθούν στα υπόλοιπα καινούργια αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, τα οποία έχουν παραλάβει από τις αρχές του χρόνου οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, στο πλαίσιο ευρύτερου εξοπλιστικού προγράμματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Στην τελευταία προμήθεια για αυτό το χρόνο, νωρίτερα μέσα στο Δεκέμβριο, αποκτήθηκαν για τις συνολικές ανάγκες της ΕΛΑΣ ακόμη 675 οχήματα, 15.690 αλεξίσφαιρα γιλέκα (από τα οποία 500 κατανεμήθηκαν στην Πελοπόννησο), καθώς και μεγάλος αριθμός ατομικών εφοδίων (επιχειρησιακές στολές, προστατευτικά κράνη, άρβυλα υψηλής και χαμηλής θωράκισης, χειροπέδες κ.λπ.) και άλλου τεχνικού και υποστηρικτικού εξοπλισμού (θερμικές κάμερες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αλκοολόμετρα κ.λπ.).
Ο παραπάνω εξοπλισμός κατανεμήθηκε σε όλη τη χώρα, με βάση τις επιμέρους λειτουργικές ανάγκες των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών, καθώς και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Όσον αφορά στα 675 αυτοκίνητα, από τα οποία 20 κατανεμήθηκαν στην Πελοπόννησο, αυτά προορίζονται για μάχιμες υπηρεσίες πρώτης ανταπόκρισης, όπως Άμεση Δράση, αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες Τροχαίας κ.λπ.
Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους έχουν παραληφθεί συνολικά 1.453 οχήματα μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών, προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σε μεγάλο βαθμό η ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας.