Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 20:20

Νεκρός από αναθυμιάσεις 58χρονος στην Πύλο

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν σήμερα μισή ώρα μετά τις 5 το πρωί οι πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου, καθώς κλήθηκαν από γείτονες να βοηθήσουν έναν 58χρονο, ο οποίος πέθανε από αναθυμιάσεις όταν τα σκεπάσματα του κρεβατιού του έπιασαν φωτιά.

Ο άτυχος άνδρας φέρεται να αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και οι πυροσβέστες τον βρήκαν απανθρακωμένο από τα γόνατα και κάτω. Μάλιστα, φαίνεται ότι προσπάθησε και σηκώθηκε από το κρεβάτι για να γλιτώσει, αλλά δεν κατάφερε τελικά να βγει έξω, καθώς ήταν μόνος του στο σπίτι.
Οπως αναφέρουν πληροφορίες, όταν έφτασε βοήθεια η φωτιά είχε ήδη σβήσει, ενώ κλήθηκε και ο ιατροδικαστής του Νοσοκομείου Καλαμάτας Γιάννης Δούζης. Από την νεκροψία, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 58χρονου οφείλεται σε δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.
Για το πώς πήραν φωτιά τα σκεπάσματα του κρεβατιού αναμένεται να απαντηθεί από την προανάκριση που διεξάγεται από τους αξιωματικούς τού Ανακριτικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας. Οι πρώτες ενδείξεις, ωστόσο, αναφέρουν ότι πιθανόν η φωτιά να ξεκίνησε από αναμμένο τσιγάρο.