Δευτέρα, 24 Μαϊος 2021 08:45

Μεσσηνία: Σύλληψη για χασισοφυτεία στους Αρμενιούς μετά από 9 μήνες!

 

Τα δακτυλικά αποτυπώματα και τα στοιχεία DNA, που είχαν συλλεγεί κατά την ανεύρεση της “ορφανής” χασισοφυτείας στους Αρμενιούς Τριφυλίας, πρόδωσαν τελικά τον καλλιεργητή, ο οποίος ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη μετά από 9 μήνες.

Πρόκειται για έναν 34χρονο από την Αλβανία, που συνελήφθη το πρωί της Παρασκευής στους Αρμενιούς από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, έπειτα από ένταλμα που είχε εκδώσει σε βάρος του ο ανακριτής Κυπαρισσίας.

Η χασισοφυτεία, που αποτελείτο από 62 χασισόδεντρα έως 2,5 μέτρα, είχε εντοπιστεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 σε αγροτοδασική έκταση στους Αρμενιούς, με τη συνδρομή τότε του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας. Τη φυτεία είχαν προσεγγίσει αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και της ΟΠΚΕ.

Η χασισοφυτεία εκτεινόταν σε μια έκταση 150 τ.μ. με αμφιθεατρική διάταξη και ποτιζόταν με νερό από τον αγωγό του χωριού, απ’ όπου είχαν συνδέσει παράνομη παροχή και το μετέφεραν στο χώρο της καλλιέργειας. Εκεί, το πότισμα γινόταν αυτόματα - ωστόσο ο καλλιεργητής υποψιάστηκε μάλλον ότι είδαν τη φυτεία, οπότε δεν είχε ποτίσει το τελευταίο διάστημα και κάποια φυτά είχαν κιτρινίσει. Η καλλιέργεια προστατευόταν από τα ζώα με κλαριά και κορμούς περιμετρικά.

Ο 34χρονος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ η έρευνα της Ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζεται.