Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 14:32

Καλαμάτα: Ο Χρυσοχοΐδης εγκαινίασε το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο κατά της παραβατικότητας (βίντεο-φωτογραφίες)

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΥΚ) Δημοτικής και Ελληνικής Αστυνομίας του Δήμου Καλαμάτας, στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης, εγκαινίασε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Στην τελετή που έγινε στον πεζόδρομο της Αριστομένους, μπροστά από το Δημαρχείο, τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

“Το Κέντρο θα αποτελέσει το βασικό πυρήνα για την ομαλή λειτουργία της πόλης και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας”, είπε ο υπουργός και δήλωσε πως “είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλλουμε τη νομιμότητα στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας”.

Οσον αφορά την πανδημία, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Μεσσηνίας να σεβαστούν τις εισηγήσεις των ειδικών και “να εμβολιαστούμε όλοι για να είμαστε θωρακισμένοι”.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος στάθηκε στα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται στα χωριά, στις κλοπές και τις διαρρήξεις και παρατήρησε πως χρειάζεται ενίσχυση με προσωπικό και μέσα.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ - αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Μετά το κόψιμο της κορδέλας και την περιήγηση στο χώρο του ΕΣΥΚ ο υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Καλαμάτας, με προέδρους κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα παραβατικότητας και με τοπικά και περιφερειακά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε το Δήμο Μεσσήνης και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιώργο Αθανασόπουλο και έπειτα αναχώρησε για το Ναύπλιο.