Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2021 09:04

Σύλληψη 64χρονου για χασισοφυτεία με 70 δενδρύλλια στη Φλόκα Γαργαλιάνων

 

 

Χασισοφυτεία με 70 δενδρύλλια “ξετρύπωσε” το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας στη Φλόκα Γαργαλιάνων, με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τμήμα Γαργαλιάνων να συλλαμβάνουν έναν 64χρονο.

Μετά τον εντοπισμό της φυτείας από το ελικόπτερο σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο στη θέση «Άγιος Δημήτριος» στη Φλόκα, οι αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν τα 70 φυτά, που είχαν ύψος έως και 1,6 μ. Δεν προχώρησαν άμεσα σε εκρίζωση, αλλά ξεκίνησαν να παρακολουθούν τη φυτεία για να εντοπίσουν και τον καλλιεργητή. Το πρωί της Τρίτης ο 64χρονος έφτασε για να φροντίσει την καλλιέργεια και άμεσα συνελήφθη. Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, ενώ στο χώρο βρέθηκαν επίσης καλλιεργητικός και αρδευτικός εξοπλισμός. Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 64χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 21,4 γραμ., καθώς και 640 γραμ. λαθραίου καπνού. Κατασχέθηκαν επίσης ένα κινητό τηλέφωνο και ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.