Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2022 08:47

Σύλληψη 23χρονου για ληστεία στη Βελίκα - Μπούκαραν και έδεσαν 64χρονη

 

Τέσσερις ληστές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι 64χρονης γυναίκας στη Βελίκα, την απείλησαν με μαχαίρι και της πήραν ό,τι χρυσαφικά βρήκαν στο σπίτι και 40 ευρώ.

Έφυγαν περίπου μία ώρα μετά, όταν αυτή εκμεταλλεύτηκε ότι την άφησαν για λίγο μόνη και ειδοποίησε την Αστυνομία από το σταθερό τηλέφωνο.

Ο ένας από τους φερόμενους ως δράστες, ένας 23χρονος τον οποίο η παθούσα φέρεται να έχει αναγνωρίσει -καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν αυτός που κρατούσε το μαχαίρι και την απειλούσε για να είναι φρόνιμη και να τους πει πού έχει χρυσαφικά και χρήματα όσο οι άλλοι τρεις έψαχναν- εντοπίστηκε μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσήνη, όπου και συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ καταζητείται και ο 20χρονος αδελφός του. Οι άλλοι δύο δράστες δεν είχαν μέχρι χθες ταυτοποιηθεί.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας για να απολογηθεί, αφού ζήτησε και πήρε την προβλεπόμενη από το νόμο προθεσμία.

 

ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ

Οι 4 δράστες της ληστείας διέρρηξαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα την ξύλινη κεντρική είσοδο του σπιτιού αιφνιδιάζοντας τη γυναίκα, η οποία ήταν μόνη στο σπίτι και δεν είχε πάει ακόμη για ύπνο. Οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες άρπαξαν με τη βία την 64χρονη και την ακινητοποίησαν σε μία καρέκλα στο χώρο του σαλονιού με την απειλή ενός μαχαιριού, ενώ άρπαξαν τα χρυσά δαχτυλίδια και τη βέρα που φορούσε στα χέρια της. Έκλεψαν ακόμα μία αλυσίδα χεριού, έναν ανδρικό χρυσό σταυρό, μία ακόμα βέρα και 40 ευρώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έμειναν στο σπίτι περίπου μία ώρα και έφυγαν βιαστικά όταν η γυναίκα βρήκε την ευκαιρία, διέφυγε την προσοχή τους και ειδοποίησε από το τηλέφωνο του σπιτιού την Αστυνομία. Οι δράστες είχαν πάει μέχρι εκεί με ένα αυτοκίνητο -το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων- και με αυτό διέφυγαν μέσα στη νύχτα, ενώ πολύ γρήγορα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, έφτασαν στα ίχνη του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά και στην ταυτοποίηση ως συνεργού του, του 20χρονου αδελφού του. Η δικογραφία για ληστεία που σχηματίστηκε σε βάρος του 23χρονου από την Ασφάλεια Καλαμάτας, περιλαμβάνει ακόμη τον 20χρονο αδελφό του, καθώς και τους 2 άγνωστους συνεργούς τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, η 64χρονη δεν έφερε τραύματα και ούτε επιθυμούσε να πάει στο νοσοκομείο.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του συλληφθέντα στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και η ταυτοποίηση των άγνωστων συνεργών του.