Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 18:36

Μεσσηνία: Φυτεία... τσέπης σε σπίτι στον Μπάρλα Γαργαλιάνων (φωτογραφίες)

Μια… φυτεία “τσέπης” εμπλουτισμένου χασίς καλλιεργούσε μέσα στο σπίτι του στον οικισμό Μπάρλα στους Γαργαλιάνους ένας 61χρονος κάτοικος της περιοχής, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Η άρτια οργανωμένη με υδροπονικές μεθόδους καλλιέργεια των 4 φυτών έως 60 εκατοστά ύψος ανακαλύφθηκε μετά από αξιοποίηση πληροφοριών των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι ερεύνησαν το σπίτι του 61χρονου.

Οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν τον περίκλειστο με ειδικό ύφασμα χώρο όπου μεγάλωναν τα 4 φυτά κάτω από ιδανικές μικροκλιματικές συνθήκες που είχε διαμορφώσει ο συλληφθείς με τεχνητό εξοπλισμό, όπως φωτιστικά με λαμπτήρες κατάλληλους για υδροπονική καλλιέργεια, ανεμιστήρες, σύστημα εξαερισμού, θερμόμετρο κ.ά.

Εκτός από τα 4 δενδρύλλια χασίς, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μέσα από ντουλάπια, ντουλάπα και συρτάρια όπου βρίσκονταν διάσπαρτες ποσότητες χασίς συνολικού βάρους 185 γραμ. και 24 σπόρους χασίς, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.