Σάββατο, 02 Ιουλίου 2022 09:07

Σύλληψη δύο Τούρκων σε ιστιοφόρο στο λιμάνι της Καλαμάτας

Δύο Τούρκοι, ο ένας εξ αυτών Κύπριος υπήκοος, συνελήφθησαν από στελέχη της λιμενικής αρχής Καλαμάτας τις πρωινές ώρες της Πέμπτης πάνω σε ιστιοφόρο σημαίας Πολωνίας ενώ έπλεαν 1 ν.μ. έξω από το λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ο έλεγχος στο σκάφος και οι συλλήψεις που ακολούθησαν, του Κύπριου υπηκόου για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού και του Τούρκου για πλαστογραφία ταξιδιωτικού εγγράφου, έγιναν στοχευμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από το πλήρωμα του σκάφους της Καλαμάτας και κλιμακίου στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας, εντοπίστηκε το ιστιοφόρο και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι ο Τούρκος επιβαίνων ταξίδευε με πλαστή κυπριακή ταυτότητα. Ο κυβερνήτης και ιδιοκτήτης του σκάφους είχε νόμιμα χαρτιά και συνελήφθη για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού και διευκόλυνση παράνομης εισόδου του στη χώρα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ιστιοφόρο είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τη Ρόδο με προορισμό εντός της χώρας και προσέγγισε στο λιμάνι της Καλαμάτας για ανεφοδιασμό σε τρόφιμα. Χθες, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Καλαμάτας και ο ένας παραπέμφθηκε για την πλαστογραφία στο Αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκε σε 6 μήνες φυλάκιση με αναστολή και αφέθηκε ελεύθερος. Ο άλλος, ο οποίος κατηγορείται για κακουργηματικές πράξεις, πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια Καλαμάτας.    

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας που διενεργεί την προανάκριση ελέγχεται αν ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου έχει ξαναπασχολήσει τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις.