Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 10:13

Έκλεβε στην Τριφυλία και συνελήφθη στη Βελιγοστή

 

Ένας 27χρονος Ρομά συνελήφθη από την Ασφάλεια Καλαμάτας τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στα διόδια της Βελιγοστής ως ύποπτος για 11 κλοπές και απόπειρες κλοπής, που φέρεται να διέπραξε με ομόφυλό του την προηγούμενη μέρα σε παραθαλάσσιες περιοχές της Τριφυλίας.

Η σύλληψή του έγινε με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Πελοποννήσου, ενώ κοίταζε να το… σκάσει προς Αθήνα. Είχε προηγηθεί το απόγευμα του Σαββάτου η διαφυγή του 30χρονου φερόμενου ως συνεργού του, τον οποίο οι αστυνομικοί εντόπισαν να κινείται με το αυτοκίνητό του στο Αριοχώρι. Στη θέα των αστυνομικών ο ύποπτος παράτησε το αυτοκίνητο με τη γυναίκα του μέσα και διέφυγε πεζός.   

Πιο αναλυτικά, οι δύο κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας και 11 διακεκριμένες κλοπές και απόπειρες κλοπής, φέρονται ότι το περασμένο Σάββατο διέρρηξαν εξοχική κατοικία στο Βρωμονέρι Γαργαλιάνων και δωμάτιο Ισραηλινών σε επιχείρηση Ενοικιαζόμενων στον Άγιο Νικόλαο Γαργαλιάνων, καθώς και 9 αυτοκίνητα λουομένων στις παραλίες του Λαγκούβαρδου, του Καρτελά και του Άι-Γιαννάκη. Από το εξοχικό σπίτι στο Βρωμονέρι οι δράστες έκλεψαν    500 ευρώ και τα κλειδιά του αυτοκινήτου των ιδιοκτητών, το οποίο άνοιξαν αλλά δεν βρήκαν τίποτα για να κλέψουν. Από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο των Ισραηλινών τουριστών έκλεψαν 300 ευρώ, ένα ρολόι, ένα ζευγάρι ακουστικά και δύο φορτιστές. Από 8 αυτοκίνητα των παραθεριστών, στα οποία έσπαζαν το τζάμι για να μπουν μέσα, έκλεψαν χρήματα και τσάντες με προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα και τραπεζικές κάρτες. Συνολικά φέρονται να έκλεψαν σε μισή μέρα 1.100 ευρώ σε μετρητά, ενώ από τα κλοπιμαία δεν βρέθηκε τίποτα. Οι αστυνομικοί, ωστόσο, κατάσχεσαν από τη γυναίκα του 30χρονου φυγά ένα κινητό τηλέφωνο, 337 ευρώ και χρυσαφικά, τα οποία θα εξεταστεί αν προέρχονται από άλλες κλοπές.

Σημειώνεται ότι στα ίχνη των δύο κατηγορούμενων ως δραστών των προαναφερόμενων κλοπών, οι αστυνομικοί έφτασαν από την αξιοποίηση μαρτυριών και βιντεοληπτικού υλικού.