Τρίτη, 30 Αυγούστου 2022 11:18

Ηλεκτρονική απάτη σε βάρος γεωπόνου στη Μεσσήνη

 

Ένα τηλεφώνημα από δήθεν υποψήφιο πελάτη παγίδευσε έναν γεωπόνο που έχει επιχείρηση με γεωργικά εφόδια και φυτώριο στη Μεσσήνη και έχασε με τη μέθοδο phishing 2.980 ευρώ.

Πρόκειται για ακόμα μια απάτη με υπολογιστή που διαπράχθηκε στις 30 του περασμένου Μαΐου και εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Καλαμάτας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, ως δράστης φέρεται ένας 24χρονος Έλληνας ο οποίος κατοικεί στην Αθήνα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο απατεώνας τηλεφώνησε στο θύμα και παρήγγειλε διάφορα γεωργικά προϊόντα. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα πως θα καταθέσει μέσω e-banking προκαταβολή για τις… αγορές του, υπέκλεψε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας του επαγγελματία.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς απέστειλε και email στον γεωπόνο -το οποίο εμπεριείχε link που οδήγησε το θύμα να καταχωρίσει τα στοιχεία του, καταφέρνοντας έτσι ο απατεώνας να… ψαρέψει ό,τι κωδικούς χρειαζόταν για να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό τού εξαπατηθέντα.