Τετάρτη, 07 Σεπτεμβρίου 2022 08:14

Καλαμάτα: Ντελίβερι ηρωίνη με έδρα την Αγία Τριάδα

 

Οικογενειακή υπόθεση ήταν η διακίνηση ηρωίνης, που έκανε οκταμελής σπείρα Ρομά από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα ενώ λειτουργούσε παράρτημα στη Δυτική Αττική και… ντελίβερι κατ’ οίκον σε Μεσσηνία και Λακωνία.

Την ηρωίνη πωλούσε η οικογένεια 10-15 ευρώ το γραμμάριο μέσα από ένα δίκτυο 30 ντίλερς - χρηστών ηρωίνης, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας μετά την εξάρθρωση της φερόμενης ως εγκληματικής ομάδας και τη σύλληψη το πρωί της Δευτέρας των 8 μελών τού πυρήνα της. Οι συλλήψεις έγιναν με εντάλματα της ανακρίτριας Καλαμάτας, στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας και την Αττική -ενώ η δράση τους φέρεται να διήρκεσε για ένα χρόνο, από το Δεκέμβριο του 2020 έως και το Δεκέμβριο του 2021, με το τζίρο της… επιχείρησης στο διάστημα αυτό να ξεπερνά τα 100.000 ευρώ. Άλλωστε γνώριζαν καλά τη δουλειά, αφού οι 4 (δύο αδέλφια 32 και 41 ετών, ο 66χρονος πατέρας και η 29χρονη σύζυγος του φερόμενου ως αρχηγού) από τους 8 κατηγορούμενους ως μέλη του κυκλώματος είχαν ξανά κατηγορηθεί το 2015 και καταδικαστεί για διακίνηση ηρωίνης -την οποία όπως και τότε συνήθιζαν να θάβουν σε υψώματα γύρω από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας και στη “Μπούκα” της Δυτικής Αττικής.

 

ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ

Ως εγκέφαλος της σπείρας φέρεται ένας 32χρονος που διαμένει στην Αγία Τριάδα και… πρωτοπαλίκαρό του η 29χρονη σύζυγός του. Το ζευγάρι συνέδραμαν στην κερδοφόρα οικογενειακή επιχείρηση η 37χρονη αδερφή τού 32χρονου και ο 34χρονος σύντροφός της -οι οποίοι μαζί με έναν 22χρονο κάτοικο Αττικής είχαν αναλάβει το κομμάτι της διακίνησης στο Μενίδι και το Ζαφείρι. Επίσης, το ζευγάρι και ο 66χρονος πατέρας της οικογένειας φέρονται ότι δραστηριοποιούνταν τόσο στο κομμάτι της διακίνησης και των παραδόσεων κατ’ οίκον, όσο και σε αυτό της προμήθειας και μεταφοράς της ηρωίνης από την Αττική στην Καλαμάτα. Ο 41χρονος γιος της οικογένειας απασχολείτο στον τομέα της μεταφοράς και αποθήκευσης της ηρωίνης, ενώ ως ντελιβεράς για τις παραδόσεις κατ’ οίκον “δούλευε” για την οικογένεια ένας 19χρονος Καλαματιανός, υπό το συντονισμό του 66χρονου πατέρα.  

 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗΣ

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από συστηματική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων (σ.σ. παρακολουθήσεις τηλεφώνων), προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συγκροτήσει την φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση από το Δεκέμβριο του 2020 έως και το Δεκέμβριο του 2021 με έδρα την πόλη της Καλαμάτας, όπου διακινούσαν την ηρωίνη αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η οργάνωση διέθετε ιεραρχική δομή, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, ενώ ως ηγετικό μέλος φέρεται ο 32χρονος συλληφθείς.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος πέρα από τη σύσταση, διεύθυνση και κατεύθυνση της οργάνωσης, ενέταξε σταδιακά και τα υπόλοιπα μέλη, ορίζοντάς τους συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα, στους άξονες της μεταφοράς, αποθήκευσης, απόκρυψης, πώλησης, παράδοσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Τα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία “αχυράνθρωπων” (ghost persons), ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν συνθηματική και κωδικοποιημένη ορολογία.

Οι 8 συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα για να τους αποδοθούν κατηγορίες και σήμερα αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια Καλαμάτας.

Ν.Κ.

 

(Φωτογραφία αρχείου)