Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022 10:17

Εξάρθρωση οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην Αθήνα από την Δίωξη Καλαμάτας - 4 συλλήψεις

 

Εγκληματική ομάδα που φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας με… τζίρο που ξεπερνά τα 100.000 ευρώ και αρχηγό έναν 53χρονο Αλβανό και ακόμα 3 μέλη (2 Έλληνες 49 και 70 χρόνων και έναν 31χρονο Αφγανό) εξάρθρωσε τη Δευτέρα το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Οι αστυνομικοί της Δίωξης με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ Καλαμάτας έκαναν αιφνιδιαστικές εφόδους το πρωί της περασμένης Δευτέρας στα σπίτια των 4 κατηγορούμενων ως μελών της ομάδας, στην Αθήνα. Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν περισσότερα από 120 γραμ. κοκαΐνης και 130 γραμ. χασίς, καθώς και χρυσαφικά με τα οποία οι χρήστες πλήρωναν τη δόση τους.

Πιο αναλυτικά, οι 4 συλληφθέντες δεν φαίνεται να έχουν σχέση με τη Μεσσηνία και σε αυτούς έφτασε η Δίωξη Ναρκωτικών Καλαμάτας ύστερα από πολύμηνη παρακολούθηση των τηλεφώνων τους, που γινόταν από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα 30 άτομα, τα οποία αγόραζαν ναρκωτικά από τους συλληφθέντες. Οι διακινητές πωλούσαν, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, το χασίς προς 6-8 ευρώ το γραμμάριο και την κοκαΐνη προς 80-120 ευρώ το γραμμάριο. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς ο Αλβανός ήταν αυτός που συγκρότησε την ομάδα και κατένειμε στη συνέχεια τους ρόλους. Συγκεκριμένα, ο Αφγανός φέρεται να είχε το ρόλο του αποθηκάριου, αλλά έκανε και διακίνηση, ενώ ο 49χρονος Έλληνας φέρεται ότι τελούσε χρέη… ταμία. Στο σπίτι του φύλαγε κρυμμένα τα χρήματα και τα χρυσαφικά που βρήκαν οι αστυνομικοί, ενώ εκεί πιστεύουν από τα στοιχεία ότι γινόταν και η ζύγιση των ναρκωτικών. Ο 70χρονος Έλληνας φέρεται ότι μόνο διακινούσε τα ναρκωτικά σε χρήστες.   

   

Σε βάρος των 4 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, της πλαστογραφίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών σε σπίτια, αποθήκες, αυτοκίνητα και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν οι 4 συλληφθέντες για την αποθήκευση των ναρκωτικών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Χασίς, συνολικού βάρους 134,75 γραμ. Κοκαΐνη, συνολικού βάρους 128,47 γραμ. 25 ναρκωτικά δισκία, 5 ζυγαριές ακριβείας, 9 κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 4.710 ευρώ, 130 λιρών Αγγλίας, 100 δολαρίων Αυστραλίας και 500 λεκ Αλβανίας, ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, καθώς και πλήθος χρυσαφικών.

Επιπλέον, κατασχέθηκε και μια ελληνική πλαστή ταυτότητα, την οποία χρησιμοποιούσε ο 31χρονος Αφγανός για να συγκαλύψει την παράνομη διαμονή του στη χώρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.