Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 15:50

Καλαμάτα: Κατηγορούν Ρομά για δύο κλοπές στη Ναυαρίνου

Ένας 41χρονος Ρομά κατηγορείται από την Ασφάλεια Καλαμάτας για δύο κλοπές το περασμένο καλοκαίρι στην Παραλία της Ναυαρίνου, η μια με θύμα λουόμενη -η οποία, ενώ κολυμπούσε, ο κατηγορούμενος φέρεται να της έκλεψε 25 ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο και προσωπικά της αντικείμενα.

Αυτό έγινε σύμφωνα με τη δικογραφία που η Ασφάλεια σχημάτισε σε βάρος του 41χρονου, στις 12 το μεσημέρι της 24ης Αυγούστου, στην παραλία στο ύψος του “Φιλοξένια”. Η άλλη κλοπή για την οποία κατηγορείται ο Ρομά έγινε ένα μήνα νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 25 Ιουλίου σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Παραλία, απ’ όπου φέρεται να έκλεψε την τσάντα Αλβανίδας που έκανε διακοπές, την ώρα που η ίδια βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα. Σε αυτή την περίπτωση φαίνεται μάλιστα πως έκανε την… τύχη του, καθώς η τσάντα περιείχε 1.500 ευρώ και προσωπικά έγγραφα.

11 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνελήφθησαν 68 άτομα, εκ των οποίων τα 11 στη Μεσσηνία.

Πιο αναλυτικά, στο νομό συνελήφθησαν: Ενας 35χρονος Έλληνας και ένας 38χρονος Αλβανός για την κλοπή την περασμένη Δευτέρα ενός ψεκαστικού-ραντιστικού μηχανήματος αξίας 500 ευρώ από θερμοκήπιο στην Ελαία Τριφυλίας. Ένας 74χρονος Έλληνας στην Καλαμάτα για καταδικαστικό έγγραφο, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε από τις 21 Μαΐου 2016 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας για ναρκωτικά, σύμφωνα με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 χρόνων και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ. 5 Έλληνες για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.