Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2023 10:13

Μεσσηνία: Τρεις συλλήψεις για 5,5 κιλά χασίς στην Αγία Κυριακή Φιλιατρών (βίντεο)

Στο βαρέλι του κρασιού μέσα σε σακούλα σκουπιδιών, στον ίδιο στάβλο όπου ένας 54χρονος Τριφύλιος αγρότης καλλιεργούσε πέρυσι τον Μάρτιο στην Αγία Κυριακή αυτοσχέδιο φυτώριο χασίς, βρήκαν τη Δευτέρα οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας 5,5 κιλά αλεσμένο χασίς.

Οι δύο Βουλγάρες, ηλικίας 46 και 59 ετών, οι οποίες συνελήφθησαν και το φύλασσαν κατ’ εντολή του προφυλακισμένου Τριφύλιου, θα το έφτιαχναν σοκολάτα αποκομίζοντας 10πλάσιο κέρδος από την πώλησή του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένα κιλό σοκολάτα χασίς κοστίζει στην αγορά μέχρι και 25.000 ευρώ -ενώ από την πώληση της συνολικής ποσότητας των 5,72 κιλών που “ξετρύπωσαν” οι αστυνομικοί με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου μέσα στο στάβλο του 54χρονου (σ.σ. ο οποίος συνελήφθη εκ νέου κατά τη μεταγωγή του τη Δευτέρα στην Καλαμάτα για την εκδίκαση της υπόθεσης του Μαρτίου) οι τρεις συλληφθέντες θα αποκόμιζαν κέρδος από την πώλησή του, που θα ξεπερνούσε τις 20.000 ευρώ.

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑ

Οι 3 “συνέταιροι”, οι δύο γυναίκες, συγγενείς εξ αγχιστείας μεταξύ τους και ο κατηγορούμενος άντρας, οδηγήθηκαν σήμερα στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας και αύριο αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια. Η 59χρονη γυναίκα φέρεται μάλιστα να είναι σύντροφος του 54χρονου και έμενε στο σπίτι του όσο αυτός είναι προφυλακισμένος. Ο στάβλος, τον οποίο το ζευγάρι χρησιμοποιεί ως αποθήκη, βρίσκεται κοντά στο σπίτι. Στη σύλληψη των δύο γυναικών και τις έρευνες στο σπίτι και το στάβλο του ζευγαριού συνέδραμαν και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας. Από την έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας συνδυαστικά στοιχεία, προέκυψε ότι τους τελευταίους 10 μήνες, η 46χρονη και η 59χρονη, για λογαριασμό του 54χρονου, κατείχαν και διακινούσαν ποσότητες χασίς στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Μάλιστα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τα δύο κινητά τηλέφωνα των γυναικών ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ

Ο 54χρονος αγρότης συνελήφθη πέρυσι τον Μάρτιο καθώς σε αυτοσχέδιο φυτώριο, μέσα σε στάβλο ιδιοκτησίας του στον οικισμό Αγία Κυριακή Τριφυλίας, καλλιεργούσε 157 φιντάνια χασίς.

Επίσης, στο στάβλο του και στην αποθήκη της αγροικίας του, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατάσχεσαν περισσότερα από 10 κιλά χασίς. Τότε οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στη σύλληψή του μετά την αξιοποίηση πληροφοριών. Στην έρευνα που έγινε στην αγροικία του, σε μία αποθήκη και στον στάβλο, είχαν βρεθεί: Στην αποθήκη ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 77,5 γραμ., 26 συσκευασίες καπνού εμπορίου συνολικού βάρους 1,3 κιλών, οι οποίες περιείχαν από 50 γραμ. λαθραίο καπνό η καθεμιά και δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης, μία ζυγαριά ακριβείας και 136 σπόροι χασίς.

Στον στάβλο ο συλληφθείς είχε φτιάξει ειδικούς χώρους όπου καλλιεργούσε 157 δενδρύλλια ύψους έως 40 εκ., τα οποία είχε ψηλά από το έδαφος σε χώμα και πλαστικές γλάστρες.