Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 08:16

Σύλληψη 40χρονου στην Καλαμάτα - Πωλούσε χασίς και χάπια σε σταθερή πελατεία

 

Με χασίς και ναρκωτικά χάπια έβγαζε το… παντεσπάνι του ένας 40χρονος Έλληνας στην Καλαμάτα, ο οποίος πωλούσε σε σταθερούς πελάτες την πραμάτεια του (το χασίς προς 8 ευρώ το γραμ. και 3-5 ευρώ το κάθε χάπι), που παρέδιδε προσωπικά σε προκαθορισμένα σημεία ραντεβού.

Ο 40χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην Καλαμάτα. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ήξεραν για τη δράση του και τον παρακολουθούσαν από πέρυσι το Σεπτέμβριο, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εμπορία χασίς και ναρκωτικών χαπιών υπάρχει πλήθος καταγεγραμμένων συνομιλιών με τους 30 πελάτες του, με τους οποίους είχε αναπτύξει προσωπική σχέση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συλληφθείς χρησιμοποιούσε στις τηλεφωνικές συνομιλίες με τους φίλους-πελάτες του τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά του στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυρανθρώπων»- ghost persons) και συνεννοούνταν μαζί τους με συνθηματικές εκφράσεις όπως “να πιούμε καφεδάκι”, “να πάρουμε πραγματάκια”, “να σε δω λιγάκι όπως χθες”. Στην κατ’ οίκον έρευνα που έγινε, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένη σε ένα παλιό ραδιοκασετόφωνο ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 7,95 γραμ., ενώ κάτω από το κρεβάτι του ανακάλυψαν 77 ναρκωτικά χάπια. Επίσης, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν από το σπίτι και μια ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα που χρησιμοποιούσε για να μεταφέρει τα ναρκωτικά στα σημεία των ραντεβού, και το κινητό του τηλέφωνο.

Ο 40χρονος ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στην ανακρίτρια Καλαμάτας.